Facebook Pixel Άγγιξε ανατροπάρα με Ρεάλ ο ’’ατσάλινος’’ Ολυμπιακός - Αρχηγική ματσάρα Παπανικολάου, ο Σίκμα είναι εδώ! (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-01-25 23:35:00

Άγγιξε ανατροπάρα με Ρεάλ ο ’’ατσάλινος’’ Ολυμπιακός - Αρχηγική ματσάρα Παπανικολάου, ο Σίκμα είναι εδώ! (Vid)

Sportdog Team

Τι κρίμα για τους φοβερούς Πειραιώτες! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε μια ανάσα από μια επική νίκη, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει ασύλληπτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 90-85. Τραγικό πρώτο μέρος από την ελληνική ομάδα, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και να πλησιάζουν σε μια ασύλληπτη ανατροπή. Ακόμη μία εκτός έδρας ήττα για τους Πειραιώτες, που έπεσαν κι άλλο στη βαθμολογία.

Σοβαρά προβλήματα για τους 2 φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας!

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο παρκέ για τον αγώνα, έχοντας σημαντικά προβλήματα. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε τους Γκέρσον Γιαμπουσέλι, Έντι Ταβάρες και Σέρχιο Γιουλ. Ο Γιαμπουσέλε ήταν αμφίβολος για την αναμέτρηση λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, οι οποίες τελικά αποδείχθηκαν αρκετές για να του στερήσουν τη συμμετοχή από το παιχνίδι.

Και η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είχε κομβικές απουσίες, καθώς πέραν των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουστάφα Φαλ, η ελληνική ομάδα στερήθηκε τις υπηρεσίες του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο δικέφαλό, το οποίο αποκόμισε από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

''Εφιαλτικό'' πρώτο ημίχρονο!

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ συνεχίζοντας από εκεί που το είχε αφήσει στο ΟΑΚΑ, άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση για την ελληνική ομάδα και ο Καμπάτσο απάντησε. Ο ίδιος πέτυχε ξανά καλάθι και ο Μούσα σημείωσε το 9-7 ενώ Μαδριλένοι με φοβερή συνεργασία έγραψαν το 11-7 με κάρφωμα του Πουαριέ. Τότε ήρθε το πρώτο τάιμ άουτ, όμως ο ψηλός της ''Βασίλισσας'' αποδείχθηκε κακός μπελάς καθώς με δικούς του πόντους έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους. Πίτερς και Αμπάλντε βρήκαν στόχο, αλλά ο Καμπάτσο έδινε καλάθια και η Ρεάλ έφτασε στο 22-11! Η Ρεάλ συνέχισε με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό και με τον Αργεντινό γκαρντ να λύνει και να δένει, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 30-13.

Ο ΜακΚίσικ σκόραρε για τρεις στο πρώτο καλάθι του δεύτερου δεκαλέπτου και ο Χεζόνια απάντησε με τον ίδιο τρόπο ακριβώς. Ο Μπαρτζώκας ''επιστράτευσε'' τον Λαρεντζάκη, ο οποίος σκόραρε με την σειρά του και μαζί με τον Σίκμα μείωσαν στους 13 πόντους. Φερνάντεθ και Ντιαγέ αύξησαν εκ νέου τη διαφορά για τους γηπεδούχους, με τον Μούσα να την εκτοξεύει στους 22 πόντους! Ο συνεπέστατος Σίκμα ''κουβαλούσε'' για τον Ολυμπιακό και διαμόρφωσε το 52-30, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η ερυθρόλευκη αντεπίθεση δεν πήγε μέχρι τέλους!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άλεκ Πίτερς να συνδέεται με το καλάθι για τους Πειραιώτες, αλλά οι Καμπάτσο και Μούσα ανταπέδωσαν για τη ''Βασίλισσα''. Ο Μπραζντέικις βρήκε στόχο, όμως ο Μούσα έκανε το 60-36! Οι παίκτες του Μπαρτζώκα πήραν μπρος και μείωσαν τη διαφορά, με τον Κάνααν να είναι ''καυτός'' και έφτασαν στο -13. Γουόκαπ και Ντεκ σκόραραν και η τρίτη περίοδος τελείωσε με το σκορ να είναι 68-55 και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται εντός αγώνα.

H τέταρτη και τελευταία περίοδος άρχισε με τον Μήτρου-Λονγκ να μειώνει στους 11. Ο ίδιος πήγε στη συνέχεια στη γραμμή των βολών και έγραψε το 68-59. Ο Ολυμπιακός έβγαζε φοβερές άμυνες και ο Πίτερς σημείωσε το 68-61. Ο Κοζέρ σκόραρε και έστειλε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Μάριο Χεζόνια να δηλώνει παρών και να δίνει γερό προβάδισμα στους Ισπανούς. O MακΚίσικ έκανε το 75-66, με τον Κροάτη άσο να συνεχίσει να ''πυροβολεί''. Ο Παπανικολάου μείωσε σε 80-67, ενώ απέμεναν 5 λεπτά. O ΜακΚίσικ έριξε κι άλλο την απόσταση και ο αρχηγός σημείωσε το 80-72!

Οι δύο ομάδες βρήκαν πόντους για το 82-76 και 3 λεπτά είχαν μείνει, με τους Πειραιώτες να το κάνουν ντέρμπι στο φινάλε. Ο Μούσα τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για εκβιασμό φάουλ και η Ρεάλ πήρε την κατοχή, μετά τη χαμένη βολή του Γουόκαπ. Ο Πουαριέ έκανε φάουλ στον Κώστα Παπανικολάου και ο αρχηγός πήγε στις βολές. Δε λάθεψε και μείωσε στους 4!

Ο Πουαριέ ''τάπωσε'' εντυπωσιακά τον ΜακΚίσικ και οι Ισπανοί με τον Μούσα πήγαν τη διαφορά στους 8. O Πίτερς σημείωσε το 86-80 και ο Παπανικολάου μείωσε στους 3. Ο Καμπάτσο, όμως, σκόραρε με τους ερυθρόλευκους να απαντούν για το 88-85. Ο Ολυμπιακός έστειλε τον Καμπάτσο στις βολές, αυτός δε λάθεψε και αύξησε τη διαφορά στους 5 με 9.5 δευτερόλεπτα στο ταμπλό. Ο ΜακΚίσικ πήρε το φάουλ και έκανε 0/2 και οι Μαδριλένοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα για το τελικό 90-85!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags