Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, όμως πήρε μια άνετη νίκη με σκορ 101-87. Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον ασύλληπτο Αϊζέια Κάναανπου πέτυχε 31 πόντους και επικράτησαν των Γερμανών στο πρώτο ματς της τρέχουσας ''διαβολοβδομάδας''!

Πρόβλημα με τους ψηλούς, ντεμπούτο για Μόουζες Ράιτ

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο μισογεμάτο ΣΕΦ την Άλμπα Βερολίνου για την 24η αγωνιστική της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην υπολογίζει στους Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ. Στη δωδεκάδα βρέθηκε ο νεοαποκτηθείς Μόουζες Ράιτ, ο οποίος σημείωσε την πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα . 

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν η εξής: Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Μιχάλης Λούντζης, Αϊζάια Κάναν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σακίλ ΜακΚίσικ, Ίγκνας Μπραζντέικις, Άλεκ Πίτερς, Κώστας Παπανικολάου, Λουκ Σίκμα, Μόουζες Ράιτ

Η Άλμπα του έβαλε... δύσκολα στο πρώτο μέρος!

Το ματς ξεκίνησε, με τον Ράιτ βασικό και με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στις πρώτες τους επιθέσεις και τον πρώτο πόντο πέτυχε ο Βέτζελ, μέσω βολής, για το 0-1 της Άλμπα Βερολίνου. Ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως με τρίποντο του Αϊζέια Κάνααν και πήρε προβάδισμα. Ο Μπραζντέικις σκόραρε, με τον Αμερικανό των Πειραιτών να συνδέεται ξανά με το καλάθι για το 7-1. Ο Ματ Τόμας μείωσε σε 7-4 με καλάθι και φάουλ, ενώ ο Μπραζντέικις πέτυχε κι άλλο εύστοχο σουτ. Ο Βέτζελ μείωσε στους 4, ενώ ο Προσίντα σημείωσε το 12-11. Ο Πίτερς δε λάθεψε σε τρίποντο για το 15-11 και εκεί έφτασε το πρώτο τάιμ-άουτ του αγώνα. Ο Μάρτιν μείωσε σε 15-14, με τον Πίτερς να απαντάει αμέσως. Ο Σνάιντερ ισοφάρισε για το 17-17 και ο Άλεκ Πίτερς έγραψε το 20-17 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Το πρώτο καλάθι της δεύτερης περιόδου το πέτυχε ο Γκος, με τον Σνάιντερ να ανταποδίδει και τον Μάρτιν να μειώνει σε 24-22. O Γκος σκόραρε και πάλι για το +4 της ελληνικής ομάδας, αλλά ο ''καυτός'' Σνάιντερ αντέδρασε. Ο Λαρεντζάκης σκόραρε με τρίποντο για το 29-24. Ο Προσίντα σκόραρε για τους Γερμανούς και ο Γκος για τους ερυθρόλευκους. Ο Μάτισεκ βρήκε καλάθι για το -2, όμως οι Λαρεντζάκης και Παπανικολάου σημείωσαν το 35-29. Ο Βέτζελ σκόραρε, με τον Λάρε να είναι στην ημέρα του και να πετυχαίνει τρίποντο για το 38-31. Η Άλμπα με ένα φοβερό σερί πέρασε μπροστά με 41-40! Μπράουν και Σπανιόλο βρήκαν στόχο και παρά τη βοήθεια του Σίκμα στο σκοράρισμα, το ημίχρονο έληξε με 45-48 για την φιλοξενούμενη ομάδα.

Η άμυνα πήρε μπροστά, Κάνααν και Μπραζντέικις ''καθάρισαν'' για τη νίκη!

Ο Μπράουν σκόραρε το πρώτο καλάθι για την Άλμπα και σημείωσε το 45-50 και ο Ίγκνας Μπραζντέικις ανταπέδωσε. Ο Πίτερς ισοφάρισε σε 50-50 με καλάθι και φάουλ, με την ελληνική ομάδα να βγάζει τη δέουσα αντίδραση στην εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Κάνααν έγραψε το 53-50 με εύστοχο ελεύθερο τρίποντο. Τόμας και Βέτζελ έγραψαν το 53-55 και από εκείνο το σημείο ανέλαβε... προσωπικά ο Κάνααν. Σκόραρε δύο σερί τρίποντα και ο Μπραζντέικις στον αιφνιδιασμό έκανε το 62-55. Βέτζελ και Μπραζντέικις σκόραραν, ενώ ο Μόουζες Ράιτ αύξησε τη διαφορά στους 9 πόντους. Ο Κάνααν σημείωσε το 68-57 και οι Πειραιώτες πήραν γερό προβάδισμα νίκης λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Μάρτιν βρήκε πόντους για την Άλμπα, όμως ο καταιγιστικός Ολυμπιακός με τους Παπανικολάου, Κάνααν, Ράιτ έγραψε το 78-61. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο τους πήγαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ράιτ μπήκε... αγριεμένος στην τελευταία περίοδο και σημείωσε 4 σερί πόντους για το +21 της ελληνικής ομάδας, με τον Κάνααν να παίρνει τη σκυτάλη και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 25 πόντους! Ο Κουμάτζε απάντησε για τους Βερολινέζους, όμως ο Κάνααν αρνούνταν να σταματήσει τη νύχτα των... οργίων σκοράροντας πάλι με τρίποντο για το 93-69. Ο Σνάιντερ επανεμφανίστηκε για την Άλμπα και μείωσε, με τους Μάτισεκ και Μπιν να σημειώνουν το 93-80 και να αναγκάζουν τον κόουτς Μπαρτζώκα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. O Ράιτ σκόραρε 4 σερί πόνοτυς για το 97-80, με τον Μάτισεκ να μειώνει εκ νέου. Ο Γκος έγραψε το 99-80. To τελικό σκορ ήταν το 101-87 χάρη στο καλάθι του Γκος, για μια ηχηρή νίκη των Πειραιωτών!

Δεκάλεπτα: 20-17, 45-48, 78-61, 101-87.