Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και ονειρεύεται... Βερολίνο, με την ομάδα του Αταμάν να ''πνίγει'' τους Ιταλούς και να επικρατεί με 79-62!

Χωρίς Σλούκα, αλλά με Βιλντόζα μέσα

Ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε στη διάθεσή του για τον κρίσιμο αγώνα τον Κώστα Σλούκα, με τον Λούκα Βιλντόζα να επανέρχεται μετά από μακρύ διάστημα αποχής του από τα παρκέ λόγω τραυματισμού. Η 12αδα του ΠΑΟ ήταν η εξής: Τζέριαν Γκραντ, Δημήτρη Μωραΐτη, Λούκα Βιλντόσα, Κέντρικ Ναν, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Μάριους Γκριγκόνις, Ιωάννη Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνο Μήτογλου, Ματίας Λεσόρ, Κώστα Αντετοκούνμπο, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

Η δωδεκάδα των Ιταλών ήταν: Μάοντο Λο, Ρόντνι ΜακΓκρούντερ, Στέφανο Τονούτ, Άλεξ Πόιθρες, Νικολό Μέλι, Σαμπάς Νέιπιερ, Ντιέγκο Φλακαντόρι, Ντέβον Χολ, Σαβόν Σιλντς, Νίκολα Μίροτιτς, Κάιλ Χάινς, Γιοχάνες Φόγκτμαν οι 12 του Έτορε Μεσίνα.

''Καταιγιστικός'' Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος!

Οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και το πρώτο καλάθι του ματς πέτυχε ο Τζέριαν Γκραντ για το 3-0. Οι Ιταλοί απάντησαν με τον Σιλντς, όμως ο Αμερικανός ανταπέδωσε και στην επόμενη φάση οι Καλαϊτζάκης, Μήτογλου έκρυψαν την μπάλα για το 10-6 και ξεσήκωσαν τον κόσμο στο ΟΑΚΑ! Ο Καλαϊτζάκης με δικό του καλάθι, αύξησε κι άλλο τη διαφορά ενώ Μίροτιτς και Μήτογλου βρήκαν στόχο. Ο Ναν εμφανίστηκε και στο σκοράρισμα για το 18-10, με τον ίδιο να σκοράρει και μετά. Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε στο 21-16 με καλάθι του Χολ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το πρώτο καλάθι σημείωσε ο αξιόπιστος Μάριους Γκριγκόνις και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 με τρίποντο, που πανηγυρίστηκε και με το παραπάνω στο γήπεδο. Ο Μίροτιτς απάντησε αμέσως, αλλά ο Γκριγκόνις πέτυχε κι αυτός τρίποντο. Ο Ερνανγκόμεθ ένιωθε... καυτός και έγραψε το 32-20, με τον Έτορε Μεσίνα να καλεί εσπευσμένα τάιμ-άουτ φοβούμενος τα χειρότερα. Χουάντσο και Ναν ''κουβαλούσαν'' επιθετικά την ελληνική ομάδα, με τον Νέιπιερ να δηλώνει παρών για την Αρμάνι. Λεσόρ, Χουάντσο και Γκριγκόνις έστειλαν τον ΠΑΟ στο +18 (42-24) και ο Πόιθρες σκόραρε για το 44-28 με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια!

''Τρομακτικός'' Παναθηναϊκός πάτησε την Αρμάνι Μιλάνο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λεσόρ να σκοράρει από τις βολές για το 45-28 και τον Χολ να ανταποδίδει. Νέιπιερ και Πόιθρες μείωσαν στους 11 και ο Γκριγκόνις σημείωσε τρίποντο για το 49-35. Ο Γκραντ πήρε πάνω του το σκοράρισμα και επανέφερε τη διαφορά στους 18 πόντους. Ο Μίροτιτς μείωσε, όμως οι Καλαϊτζάκης και Αντετοκούνμπο απάντησαν για το 57-41 με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεκάλεπτο που κρίνονταν όλα.

Ο Σιλντς σκόραρε για τους Ιταλούς, μειώνοντας στους 14 πόντους, με τους Λεσόρ και Χάινς να συνδέονται κι αυτοί με το καλάθι. Ο Λεσόρ έγραψε το 63-46, με τον Σιλντς να απαντά εκ νέου. Ο Γάλλος σέντερ του Τριφυλλιού το πήρε... προσωπικά και πέτυχε φοβερό κάρφωμα για το 67-48, ενώ σέρβιρε και για τον Καλαϊτζάκη. Ο Χουάντσο με 2/2 βολές σημείωσε το 76-53, με το τελικό σκορ να είναι το 79-62!