Facebook Pixel Με "ξύλο" δεν φοβάται ο Ολυμπιακός - Πρέπει να σπάσει την κατάρα για 4άδα
Μπάσκετ
| 2024-02-02 00:09:00

Με "ξύλο" δεν φοβάται κανέναν ο Ολυμπιακός - Πρέπει να σπάσει την κατάρα για 4αδα - Πανηγυρίζει για… Κάνααν!

του Pick n' Scroll

Οι απαντήσεις Γουόκαπ και η μάχη για το πλεονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν μία σημαντική νίκη στο Μόναχο και πλέον κυνηγούν με σοβαρές πιθανότητες ένα πολύ καλό πλασάρισμα. Τι χρειάζονται στα επόμενα παιχνίδια;

Ο Ολυμπιακός πήρε νίκη-χρυσάφι στη Γερμανία, έδωσε έτσι συνέχεια στη νίκη επί της Αλμπα και μπορεί να βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν ελκυστικό μπάσκετ, αλλά η ουσία είναι εκείνη, που μετράει, το γεγονός, δηλαδή, ότι βγήκαν νικητές από μία τέτοια σκυλομαχία. Από ένα παιχνίδι, όπου το μπασκετικό ξύλο ήταν άφθονο, οι μάχες σώμα με σώμα έδιναν και έπαιρναν.

Σε ένα παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Τόμας Ουόκαπ ήταν εκείνος, που έβαλε μπροστά τις μηχανές. Στα τελευταία παιχνίδια ο Αμερικάνος είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και γενικά δεν κάνει την καλύτερη δυνατή χρονιά. Σήμερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν άγευστος, αλλά στο δεύτερο από ένα σημείο και μετά ήταν άπιαστος. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο, τοποθέτησε έτσι τις βάσεις για να έρθει η σημαντική νίκη. Εδωσε διαφορά 9 πόντων στον Ολυμπιακό και όταν αντέδρασε η Μπάγερν, ήταν εκεί ο Φίλιπ Πετρούσεφ για να συμπληρώσει τον Ουόκαπ. Ο Σέρβος πάουερ-φόργουορντ έκανε το δεύτερό του καλύτερο παιχνίδι από τότε, που ήρθε στην Ελλάδα και με τους 14 πόντους, που σημείωσε, έδωσε την χαριστική βολή στους Γερμανούς.

Και μαζί μία νίκη στον Ολυμπιακό, που είναι πάρα πολύ σημαντική ακόμη και για το πλεονέκτημα της έδρας. Παίζοντας χωρίς Φαλ, Μιλουτίνοφ οι Πειραιώτες αντέχουν στις κακουχίες και δείχνουν ικανοί και φέτος για σημαντικά πράγματα. Πέρασαν πριν από λίγο με θετικό πρόσωπο το πρώτο τους εκτός έδρας ματς σε μία σειρά τριών. Ακολουθούν η Βαλένθια και η Ζαλγκίρις και αν πάρουν και αυτά τα παιχνίδια, τότε μπορούν σαφέστατα να έχουν μεγάλη τύχη για το πλεονέκτημα της έδρας.

Πάντως, με τις ισπανικές ομάδες φέτος ο Ολυμπιακός έχει 0/7 και μένει να φανεί αν αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί στον αγώνα με την Βαλένθια.

Είναι σημαντικό επίσης ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τα κατάφερε στο Μόναχο, έχοντας πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό τον Κάνααν με τον Πίτερς. Ο πρώτος δεν σημείωσε πόντο, ο δεύτερος είχε 7. Είναι κι αυτό ένα δείγμα ότι όταν ο Ολυμπιακός είναι σκληρός μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και αν τα μεγάλα του όπλα είναι σβηστά, ακόμη και όταν λείπουν οι δύο πύργοι του, ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μπαρτζώκα-Αγγελόπουλων για... νέο Ολυμπιακό - 3+2 top ονόματα Ελλήνων - "Μάχη" με Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags