Facebook Pixel Το "κόλπο γκρόσο" Αγγελόπουλων- Πώς ο Γουόκαπ σε ένα βράδυ έγινε… Σλούκας
Μπάσκετ
| 2024-02-02 16:28:00

Το "κόλπο γκρόσο" των Αγγελόπουλων και πώς ο Γουόκαπ σε ένα βράδυ έγινε… Σλούκας!

του Παναγιώτη Νικολάου

Οι Πειραιώτες κινήθηκαν γρήγορα και απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού, χωρίς να χαλάσουν ούτε ευρώ.

Την αποθέωση γνωρίζει από συμπαίκτες, οπαδούς αλλά και σύσσωμο τον αθλητικό Τύπο ο Τόμας Γουόκαπ για την παρουσία του στο Μόναχο, καθώς με την ηγετική εμφάνισή του βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει με ενα σπουδαίο διπλό - Για αυτι αυτή η νίκη θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό, θα φέρει ηρεμία αλλά και θα δώσει χρόνο στον Γιώργο Μπαρτζώκα για να δουλέψει χωρίς να κάθεται με ένα κουμπιουτεράκι στο χέρι και να κάνει υπολογισμούς.

Κι εδώ αξίζει να μείνουμε λίγο παραπάνω στον Γουόκαπ όχι γιατί προκάλεσε έκπληξη σε κάποιον η παρουσία του στο παρκέ ή όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αλλά γιατί ήρθε περίπου... τυχαία στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι έδωσε διπλή απάντηση με την παρουσία του στην αποχώρηση του Κώστα Σλούκα.

Κι εξηγούμαστε, αλλά με την ανάποδη σειρά: Γιατί έδωσε διπλή απάντηση στην αποχώρηση του Σλούκα; Αρχικά γιατί, όπως έχουμε ξαναγράψει αμέτρητες φορές στο sportdog, μεγαλύτερο πρόβλημα από την αγωνιστική απουσία των Σλούκα και Βεζένκοφ το περασμένο καλοκαίρι για τους Ερυθρόλευκους, ήταν ότι έφυγαν δύο ελληνικά διαβατήρια! Οι άνθρωποι του Ολυμπιακου, όμως, είχαν προπονήσει και είχαν κάνει τις ενέργειες ώστε να πάρει ελληνικό διαβατήριο ο Γουόκαπ και, κατά μία έννοια, να μην φανεί πολύ το κενό του Σλούκα.

Η δεύτερη απάντηση που έδωσε στην αποχώρηση του Σλούκα ήταν αγωνιστική, καθώς ο Τόμας έχει αποδείξει ότι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί πάνω του και με το παραπάνω για να οργανώσει, να πασάρει, να μαρκάρει, να τρέξει.

Να αποκαλύψουμε, όμως, και το "ήρθε περίπου... τυχαία στον Ολυμπιακό" που γράψαμε νωρίτερα; Ο κόουτς Μπαρτζώκας ήθελε στο Λιμάνι τον Γουίλιαμ Γκος το καλοκαίρι του 2021, για να ενισχύσει τους γκαρντ. Αλλά δεν είχε καταφέρει να υπογράψει η ομάδα μαζί του. Δεύτερος στη λίστα του ήταν ο Τόμας Γουόκαπ, με αποτέλεσμα να βγει τελικά κερδισμένο το κλαμπ τόσο αγωνιστικά όσο και λόγω διαβατηρίου που αναφέραμε ήδη.

Υπάρχει οπαδός τού Ολυμπιακου που μπορεί να φανταστεί την ομαδα του χωρίς την παρουσία του Γουόκαπ στο παρκέ; Γιατί παραλίγο αυτό να γίνει πράξη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: Ο Ολυμπιακός τους… θύμισε γιατί είναι μεγάλη ομάδα - Ιδιαίτερο… πακέτο Πετρούσεφ, Γκος, Ουόκαπ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags