Facebook Pixel Ο Ναν δεν μπορούσε... μόνος του! "Άφαντος" στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟ (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-02-02 21:46:00

Ο Ναν δεν μπορούσε... μόνος του! "Άφαντος" στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, "λύγισε" στο Κάουνας (Vid)

του Νίκου Στεργίου

Συγκινητικός ο Κέντρικ Ναν αλλά δεν είχε συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να γνωρίσουν την ήττα με 80-68 στην έδρα της Ζαλγκίρις.
 

Στο 15-10 έπεσε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αφού οι Πράσινοι γυρίζουν από το Κάουνας με ήττα (80-68) από τη Ζαλγκίρις.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο δεύτερο ημίχρονο, με συνέπεια ο Κέντρικ Ναν να... παλεύει μόνος του, τελειώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους. Μοναδικός συμπαραστάτης του έμοιαζε να είναι ο Ματίας Λεσόρ με 14 πόντους, ενώ 15 πόντους προσέφερε ο Γκριγκόνις, τους πέτυχε κυρίως όμως στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Έβανς έκανε τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις με 24 πόντους, ο Μπιρούτις πέτυχε 12 πόντους και οι Σμιτς, Ουλάνοβας από 10 πόντους έκαστος.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι Ναν και Γκριγκόνις μπήκαν... με το πόδι στο γκάζι κουβαλώντας επιθετικά τον Παναθηναϊκό. Κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στους αριθμούς, καθώς οι δύο παίκτες σκόραραν μαζί τους 23 (13 ο Ναν, 10 ο Γκριγκόνις) πόντους του Τριφυλλιού στην πρώτη περίοδο!

Ο Μπιρούτις έκανε μεγάλη ζημιά στους Πράσινους, αρχίζοντας εντυπωσιακά το παιχνίδι με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Με καλάθι του Λιθουανού η Ζαλγκίρις προηγήθηκε για πρώτη φορά με +4 (14-10), ο Ναν μείωσε με τρίποντο (14-13), αλλά 4 συνεχόμενοι πόντοι του Μπιρούτιτς έκαναν το 18-13. Η πράσινη απάντηση ήρθε με νέο τρίποντο του Ναν, προτού αναλάβει δράση ο Γκριγκόνις που πέτυχε 9 από τους επόμενους 12 πόντους της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 25-25 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Λεσόρ άρχισε να ζεσταίνεται στη δεύτερη περίοδο, πέτυχε 8 γρήγορους πόντους και ο Παναθηναίκός ξέφυγε με +5 (30-35). Οι Λιθουανοί αντέδρασαν με σερί 5-0, ο Γκραντ έκανε το 35-37 αλλά σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι "μπλόκαραν" και έκλεισαν με άσχημο τρόπο το πρώτο ημίχρονο. Στα τελευταία 4 λεπτά ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις έναν πόντο (1/2 βολές Μήτογλου), την ώρα που οι Έβανς και Σάμνερ του έκαναν ζημιά στην άμυνα. Με επι μέρους σκορ 14-2 υπέρ της, η Ζαλγκίρις πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 44-38.

Με τον Έβανς να σκοράρει δύο τρίποντα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ζαλγκίρις ξέφυγε με +8 (49-41), με τους Γκραντ, Λεσόρ και Ναν να απαντούν τρέχοντας σερί  7-0 (49-48). Το επιθετικό κρεσέντο Ναν και Λεσόρ κράτησε τους Πράσινους σε απόσταση βολής (54-52) έως το 25'. Έβανς και Σμιτς έκαναν το 59-52, προτού ο Ναν απαντήσει εκ νέου με έμμεσο τετράποντο (59-56). Οι «πράσινοι» είχαν πολύ κακή εικόνα στην άμυνα, ενώ κατά διαστήματα έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση. Πέραν των Ναν, Γκριγκόνις και Λεσόρ, όλοι οι υπόλοιποι κινούνταν κάτω του μετρίου, σε αντίθεση με τη Ζάλγκιρις που είχε πολλές περισσότερες επιλογές. Κάπως έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο -8 (64-56).

Η Ζάλγκιρις συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα στην τέταρτη περίοδο και πολύ γρήγορα έστειλε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (70-58), αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Πέραν του Ναν που το είχε πάρει προσωπικά και προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του, οι «πράσινοι» έδειχναν να μην έχουν άλλες λύσεις. Ακόμη κι όταν το «τριφύλλι» πλησίασε στους 7 (74-67) και έβγαλε κάποιες σπουδαίες άμυνες, με σχεδόν τέσσερα λεπτά να απομένουν, οι επιλογές μπροστά ήταν κάκιστες.  Λάθη και άστοχα σουτ έδωσαν την ευκαιρία στη Ζάλγκιρις να ανακτήσει διαφορά ασφαλείας (78-67) και να τη συντηρήσει μέχρι τέλους (80-68), φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-38, 64-56, 80-68.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags