Facebook Pixel Δεν άντεξε το… ξύλο του Τρινκιέρι ο ΠΑΟ - Πρόβλημα με Γκραντ, Μήτογλου
Μπάσκετ
| 2024-02-02 22:20:00

Δεν άντεξε το… ξύλο του Τρινκιέρι ο ΠΑΟ - Πρόβλημα με Γκραντ, Μήτογλου - "Τελικός" για την 4αδα με Φενέρ

του Pick n' Scroll

Ο Ναν πάλευε μόνος του, όμως η Ζαλγκίρις είχε απαντήσεις. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν για πρώτη φορά δεν είχε λύσεις στο παρκέ, ο Αμερικανός δεν είχε συμπαραστάσεις και πλέον το παιχνίδι του ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντικό.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια, ο Ναν δεν είχε συμπαραστάτη στην επίθεση και έτσι ήρθε μοιραία η ήττα στο Κάουνας. Η Ζαλγκίρις μάλιστα στο τέλος νίκησε κι εύκολα τον εξάστερο, όπως δείχνει το τελικό 80-68.

Οι Λιθουανοί συνέχισαν την πολύ καλή πορεία, που έχουν με τον Τρινκιέρι στον πάγκο τους, και εξακολουθούν να έχουν αμυδρές ελπίδες για την δεκάδα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο βαθμολογικό κομμάτι και έτσι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το επόμενο παιχνίδι με την Φενέρ στο ΟΑΚΑ. Ο Γκραντ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό όπως και ο Μήτογλου, πράγματα, που κόστισαν πολύ.

Κορμιά έπεσαν στο πρώτο ημίχρονο στο Κάουνας. Η Ζαλγκίρις μπήκε δυναμικά στο παρκέ, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις με τα τρίποντα του και κυρίως με τον Ναν. Οι Λιθουανοί από την πλευρά τους συνέχισαν να παίζουν το πολύ καλό μπάσκετ, που παίζουν από τότε, που τους ανέλαβε ο Αντρέα Τρινκιέρι, και στο πρώτο αυτό μέρος είχαν το πάνω χέρι για σημαντικό διάστημα. Δίχως, όμως, να πάρουν κάποια σημαντική διαφορά. Η μεγαλύτερη ήταν στο κλείσιμο του ημιχρόνου όταν και προηγήθηκαν με 6 πόντους (44-38). Προηγουμένως ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το προβάδισμα με τον Βιλντόζα να δίνει πράγματα σε άμυνα και οργάνωση, τον Ναν να συνεχίζει το βιολί του και τον Γκριγκόνις να δίνει κι αυτός λύσεις στην επίθεση. Δεν μπόρεσαν, όμως, οι «πράσινοι» να κρατήσουν για πολύ το πάνω χέρι, καθώς μετά από ένα σημείο η άμυνα της Ζαλγκίρις είχε γίνει πολύ πιεστική και πιο συγκεκριμένα ήταν στα όρια του φάουλ.

Οι Λιθουανοί στην τρίτη περίοδο συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι και με τον Εβανς να είναι σε μεγάλη μέρα προηγήθηκαν και με 59-52. Ο Ναν, όμως, έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, το σκορ έγινε 59-56, αλλά οι συμπαίκτες του δεν ήταν στην ίδια ευθεία. Η Ζαλγκίρις έβρισκε λύσεις από διάφορες πλευρές και κατάφερε να κλείσει αυτό το δεκάλεπτο, προηγούμενη με 8 πόντους (64-56).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με αποτέλεσμα τα λάθη του Παναθηναϊκού να γίνουν περισσότερα. Και η διαφορά να πάει στο 72-60 με τον Εβανς να κάνει τρομερή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ναν προσπάθησε να κάνει εντυπωσιακή ανατροπή, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, καθώς η Ζαλγκίρις πατούσε πολύ καλά στα πόδια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψάχτηκε" για NBAer ο Μπαρτζώκας - Ανησυχία για Μιλουτίνοφ - Μαμουκελασβίλι για Παναθηναϊκό (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags