Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αποχώρηση-βόμβα με απόφαση Μπαρτζώκα
Μπάσκετ
| 2024-02-03 16:15:00

"Βόμβα" στον Ολυμπιακό με απόφαση Μπαρτζώκα - Ηχηρή αποχώρηση παίκτη με συμβόλαιο - Αλλάζει το πλάνο!

του Παναγιώτη Νικολάου

Αποφασισμένος να "θυσιάσει" έναν κορυφαίο του παίκτη ο κόουτς. Ο Ολυμπιακός χτίζει το ρόστερ για την επόμενη σεζόν και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, καθώς τα πάντα είναι στον... αέρα όσον αφορά πρωτοκλασάτους παίκτες. Οι σίγουροι και αυτοί που ''κινδυνεύουν''.

Ο Ολυμπιακός διανύει την πιο απαιτητική φάση της σεζόν μέχρι την επόμενη, καθώς οι ''μάχες'' στην Ευρωλίγκα είναι ασταμάτητες, το Κύπελλο Ελλάδας πλησιάζει και την ίδια στιγμή ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να αντιμετωπίσει και το... κύμα τραυματισμών που κλονίζει το ερυθρόλευκο οικοδόμημα. Αλλά, επειδή στον Πειραιά πριν πεινάσουν φροντίζουν να έχουν μαγειρέψει, τα πλάνα για την ερχόμενη σεζόν έχουν ήδη καταστρωθεί όσον αφορά το υπάρχον υλικό.

Ο Ράιτ... στέλνει εκτός ομάδας Μιλουτίνοφ ή Φαλ!

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, όμως. Ξεκινάμε από τη θέση στην οποία οι νταμπλούχοι Ελλάδας ενισχύθηκαν: αυτή του σέντερ. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει πως από τα επίσημα χείλη του συλλόγου η αποθέωση για το δίδυμο Μουσταφά Φαλ - Νίκολα Μιλουτίνοφ δίνει και παίρνει. Η τοποθέτηση του άμεσου συνεργάτη του κόουτς Μπαρτζώκα, Γιώργου Μποζίκα, περί του ''κορυφαίου δίδυμου ψηλών στην Ευρωλίγκα'' είναι χαρακτηριστική.

Αλλά, σαν κάτι να μην κολλάει. Γιατί ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τον Μόουζες Ράιτ; Η απάντηση είναι πως ο Μιλουτίνοφ θα απουσιάσει για δύο μήνες. Έτσι βγάζει λογική η κίνηση, όμως η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του Αμερικανού δημιουργεί προβληματισμό. Ποιος ο λόγος να τον δεσμεύσουν με συμβόλαιο έως το 2025 οι ερυθρόλευκοι; Η απάντηση είναι η προφανής: σχεδιάζουν την σεζόν που έρχεται, χωρίς έναν εκ των Μιλουτίνοφ - Φαλ!

Ο Σέρβος ήρθε για να... απογειώσει τη ρακέτα των Πειραιωτών και να χτίσει μια συνεργασία που όμοιά της δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία του συλλόγου με τον Μουσταφά Φαλ. Η... χημεία δε βρέθηκε, μιας και μόλις έμπαινε ο ένας έβγαινε ο άλλος λόγω τραυματισμού. Η παρουσία και των δύο στους αγώνες μοιάζει με ευσεβή πόθο και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας έχει ληφθεί η απόφαση, εις εκ των δύο (αμφότεροι έχουν συμβόλαιο που λήγει το 2025) να αποτελέσει παρελθόν. Παίρνοντας υπόψιν και πως ο Φιλίπ Πετρούσεφ δεν το... κουνάει από το ΣΕΦ, μένει να διαπιστώσουμε για ποιον ''χτυπάει'' η καμπάνα.

Τα συμβόλαια που λήγουν και οι... δεμένοι στο Λιμάνι

Το καλοκαίρι που έρχεται τελειώνουν τα συμβόλαια των Άλεκ Πίτερς, Αϊζέια Κάνααν και Μιχάλη Λούντζη. Ο Πίτερς έχει μπει για τα καλά στα παπούτσια του Σάσα Βεζένκοφ, έχει φροντίσει να ''τρελάνει'' τον κόσμο της ομάδας και ο Μπαρτζώκας έχει δείξει πόσο κομβικό παίκτη τον θεωρεί κρατώντας τον πάντα εντός παρκέ όταν η μπάλα... καίει! Για τον Κάνααν τι να πούμε; Ο Αμερικανός από πέρυσι είχε παρουσιάσει από τι... μέταλλο είναι φτιαγμένος και φέτος πετάει φωτιές. Στο τρίποντο κάνει ''όργια'' και βγάζει τη στόφα του ηγέτη στις δύσκολες στιγμές. Η παραμονή και των δύο θεωρείται πιθανή, αλλά μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν έχει κάνει κίνηση.

Περίπτωση Μιχάλη Λούντζη, τώρα. Ο Έλληνας γκαρντ έχει πάρει πάμπολλες ευκαιρίες από το τεχνικό επιτελείο, έχει λάβει υποστήριξη από τον οργανισμό που πολλοί συμπαίκτες του θα τη... ζήλευαν όμως δεν έχει κάνει το ''ξεπέταγμα''. Δεν έχει πείσει τον Μπαρτζώκα πως μπορεί να σταθεί επάξια στο επίπεδο της απαιτητικότατης Ευρωλίγκας και αυτός είναι ο λόγος που προτιμάται το... ξεζούμισμα του Τόμας Γουόκαπ από την επιστράτευσή του. Το ελληνικό διαβατήριο είναι ο λόγος που ίσως οι Πειραιώτες προσπαθήσουν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα συμβόλαια του Ολυμπιακού η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Τόμας Γουόκαπ  δεσμεύεται έως το 2027 μαζί με τον Γιώργο Τανούλη, οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σακίλ ΜακΚίσικ μέχρι το 2025, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έως το 2026, όπως και οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Ίγκνας Μπαζντέικις, Κώστας Παπανικολάου και Φιλίπ Πετρούσεφ. Αυτοί είναι... αμετακίνητοι και δεν πρόκειται να φύγουν του χρόνου από το σύλλογο μιας και έχουν ''δέσει'' στο Λιμάνι!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μπαρτζώκα-Αγγελόπουλων για... νέο Ολυμπιακό - 3+2 top ονόματα Ελλήνων - "Μάχη" με Παναθηναϊκό! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags