Ο Ισπανός γκαρντ συνεχίζει τις προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα καθώς περιμένει την επικείμενη τελική απόφαση. Η προθεσμία εγγραφής νέων παικτών στην Ευρωλίγκα λήγει την Τετάρτη και μέχρι τότε ο σύλλογος θα κάνει οριστική ανακοίνωση.

Η Μπάρτσα υπέστη μια οδυνηρή ήττα αυτή την Κυριακή από τη Βαλένθια Μπάσκετ (76-79) και τώρα αντιμετωπίζει σε τέσσερις ημέρες την Άλμπα Βερολίνου στο Παλάου την Παρασκευή.

Βασικός πρωταγωνιστής της εβδομάδας θα είναι ο Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος προπονείται από την περασμένη Τρίτη με την πρώτη ομάδα, περιμένοντας την τελική απόφαση για το μέλλον του, που θα είναι επικείμενη, γιατί οι προθεσμίες εγγραφής νέων παικτών τον αναγκάζουν να το κάνει.

Η Euroleague κλείνει την προθεσμία για τις εγγραφές αυτή την Τετάρτη, οπότε τις επόμενες 48 ώρες θα πρέπει να υπάρχει λευκός καπνός.  Ο Ρίκι φαίνεται χαρούμενος και ενθουσιασμένος μετά από ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας που τον οδήγησε να φύγει από το στρατόπεδο της εθνικής Ισπανίας το περασμένο καλοκαίρι, αφού έπαιξε 36 παιχνίδια με τους Καβαλίερς και αφού ξεπέρασε τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο.