Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Πιέσεις" για επιστροφή Παπαγιάννη στην Ελλάδα
Μπάσκετ
| 2024-02-07 12:58:00

"Πιέσεις" για επιστροφή Παπαγιάννη στην Ελλάδα - Δύο εκατ. για Ντόρσεϊ - "Συναγερμός" για Ρογκαβόπουλο!

του Νίκου Στεργίου

Ποια ομάδα έχει προβάδισμα για τον ψηλό και η Φενέρ. Πράσινοι και Κόκκινοι παρακολοθούν τον διεθνή σέντερ, τη στιγμή που... εκτοξεύτηκε η τιμή του γκαρντ. Ποιος είναι φαβορί να επιστρέψει;

Την ανάγκη για ελληνοποίηση στα ρόστερ τους έχουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, καθώς οι παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας δεν περισσεύουν σε κανέναν από τους δύο! Για αυτό και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι και με ποιον τρόπο μπορούν να έρθουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα, καθώς είναι δεδομένο ότι οι "αιώνιοι" θα στήσουν... ξόβεργες το προσεχές καλοκαίρι στην αγορά!

Γιώργος Παπαγιάννης: Τα έχουμε ξαναγράψει για το καλοκαίρι του 2024, καθώς για πρώτη φορά είχατε διαβάσει στο sportdog ότι ναι μεν έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με τη Φενέρ αλλα το καλοκαίρι μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την καριέρα του. Από τον Παναθηναϊκό δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει χώρο τώρα για τον Παπαγιάννη. Αν ψαχτεί για επιστροφή, πάντως, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Με προτεραιότητα, φυσικά, στον Παναθηναϊκό, για περισσότερους από έναν λόγους. 

Νίκος Ρογκαβόπουλος: Η εμφάνισή του στο παιχνίδι τής Μπασκόνια με τη Μακάμπι, προφανώς, δεν πέρασε απαρατήρητη από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας άσος έχει άριστη επαφή με το καλάθι, έχει φτιάξει το σώμα του, είναι μόλις 23 ετών. Δυνητικά το καλοκαίρι μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Κι αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει συναγερμό.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Δεν πρόκειται να συνεχίσει στους Μιλγουόκι Μπακς. Το καλοκαίρι θα είναι 32 ετών, αλλά έχει ενέργεια και κορμί 25άρη. Χρήσιμος τόσο σε Παναθηναϊκό όσο και σε Ολυμπιακό. Θα δούμε πού θα επιλέξει να πάει.

Ντόρσεϊ για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και… ξανά Φενέρ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να δώσει 2 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ το προσεχές καλοκαίρι; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανιέται στα μπασκετικά στέκια τις τελευταίες ημέρες, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει μια ασφαλή απάντηση.

Γιατί η αγορά είναι ρευστή, ο Τάιλερ είναι παιχταράς και, πλην του Ολυμπιακού, στο προσκήνιο μπορεί να βρεθεί και ο Παναθηναϊκός - Δεν είναι μόνο οι Πειραιώτες που ψάχνουν για ελληνικά διαβατήρια αλλά και οι Πράσινοι.

Πάμε όμως να δούμε μία-μία τις παραμέτρους γύρω από την υπόθεση του Ντόρσεϊ, προκειμένου να ενημερωθείτε και εσείς αλλά και να μην έχουν αγωνία όσοι αναμασούν το ρεπορτάζ αλλά δεν γνωρίζουν να το απαντήσουν.

Γιατί στα 2 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο στο 1,8!

Η συμφωνία τού Τάιλερ με τη Φενέρ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 (είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο!) και προβλέπει αποδοχές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα πρώτης τάξης συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα, τυπικά για το ταβάνι που υπάρχει στη διοργάνωση, καθώς πάνω από αυτό λαμβάνουν αθλητές που είναι σούπερ απαραίτητοι στις ομάδες τους και όχι ρολίστες όπως ο Ντόρσεϊ (για παράδειγμα ο Μάικ Τζέιμς) ή που είναι δυσεύρετοι στη θέση τους (π.χ. ο Ταβάρες). Πώς έφτασε το... επόμενο κασέ του Τάιλερ να είναι στα 2 εκατ. ευρώ; Γιατί είχε υπάρξει η συμφωνία τού παίκτη με τον Παναθηναϊκό σε αυτό το ποσό, άσχετα αν δεν προχώρησε ποτέ η έλευση του στην Ελλάδα γιατί η Φενέρ δεν ήθελε να τον αφήσει ελεύθερο. Παρόλα αυτά ο Έλληνας άσος ξέρει, πια, ότι μπορεί να βρει συμβόλαιο στα 2 εκατ. ευρώ και αυτό θα είναι το επόμενο κασέ του.

Θα φύγει από τη Φενέρ το προσεχές καλοκαίρι;

Αυτή η απάντηση ενδιαφέρει τόσο τον Ολυμπιακό, με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει συνδεθεί ξανά έντονα το όνομά του, όσο και με τον Παναθηναϊκό. Γιατί, όπως γράψαμε και νωρίτερα, τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και οι Πράσινοι χρειάζονται ελληνικά διαβατήρια το προσεχές καλοκαίρι. Και δεν είναι τόσοι πολλοί οι Έλληνες παίκτες που μπορούν να σταθούν στο επίπεδό τους.

Παρόλα αυτά είναι κάπως δύσκολο να φύγει από τη Φενέρ ο Ντόρσεϊ το προσεχές καλοκαίρι, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα. Γιατί η έλευση του Σάρας στην τουρκική ομάδα έχει φέρει και αυξημένο ρόλο για τον Τάιλερ στη Φενέρ, οπότε με τα σημερινά δεδομένα (και όχι με εκείνα που υπήρχαν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου!) δεν είναι εύκολο να χάσει τον ρόλο του στην ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο. Άρα πώς μπορεί να φύγει;

Θα δώσει 2 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός στον Ντόρσεϊ;

Να συγκεντρώσουμε όσα γράφουμε μέχρι τώρα: Δύσκολα θα φύγει (με βάση τα νυν δεδομένα) ο Ντόρσεϊ από τη Φενέρ. Αλλά ακόμα κι αν το κάνει, το νέο του κασέ θα είναι πάνω από τα 1,8 εκατ. ευρώ - Ζητάει 2 εκατ. ευρώ. Μπορεί να τα δώσει ο Ολυμπιακός αυτά τα χρήματα; Μπορεί, αλλά δεν θέλει! Οι Πειραιώτες θα δώσουν το προσεχές καλοκαίρι συμβόλαιο με το 2 μπροστά για παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς ή ο Λάρκιν και, φυσικά, αν επιστρέψει στην Ελλάδα ο Βεζένκοφ. Όχι για τον Ντόρσεϊ.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη πλευρά, αν τεθεί θέμα για να φέρει τον Τάιλερ στην Ελλάδα, έχει αποφασιστεί να του τα δώσει...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει ο Σίκμα από τον Ολυμπιακό, ο όρος που σπάει το συμβόλαιο - Ελπίζουν οι Αγγελόπουλοι για Βεζένκοφ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags