Facebook Pixel "Τρελάθηκε" στη Βαλένθια ο Μπαρτζώκας… ανυπομονεί για ΠΑΟ - Σούπερ Ράιτ
Μπάσκετ
| 2024-02-09 00:17:00

"Τρελάθηκε" στη Βαλένθια ο Μπαρτζώκας… ανυπομονεί για ΠΑΟ - Σούπερ Ράιτ, "χειροπέδες" Γουόκαπ σε Τζόουνς!

του Pick n' Scroll

Έσπασαν την κατάρα και φουλάρουν για Κύπελλο και 4αδα! Οι Πειραιώτες συνέχισαν το σερί νικών τους και έδειξαν πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη της Κρήτης, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Έλληνα κόουτς έδειξαν ότι πλέον βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να διεκδικήσουν τους στόχους τους

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σπάσει την ισπανική για φέτος κατάρα, κερδίζοντας εύκολα μάλιστα την Βαλένθια, όπως δείχνει το 78-65. Οι Πειραιώτες πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι μετρούσαν 0/7 φέτος με τις ισπανικές ομάδες. Μάλιστα με την Βαλένθια στο ΣΕΦ είχαν κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας τους. Πριν από λίγο, όμως, μπόρεσαν να ανατρέψουν αυτή τη κακή παράδοση, παίρνοντας την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους στην Ευρωλίγκα. Είχε προηγηθεί εκείνη στο Μόναχο με την Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε, γιατί έπαιξε άμυνα μέχρι εκεί, που δεν πάει. Αξιοποίησε την ίδια ώρα το γεγονός ότι η Βαλένθια έπαιζε χωρίς κλασικό σέντερ. Τόσο ο Τουρέ όσο και ο Μπράντον Ντέιβις ήταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμών. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σχεδόν γεμάτο το οπλοστάσιό τους. Ελειπε ο Μιλουτίνοφ, αλλά έχει έρθει για να καλύψει το κενό του ο Μόουζες Ράιτ, ο οποίος για μία ακόμη φορά ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση.

Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Σημείωσε μόλις 7 πόντους, αλλά δεν σούταρε για πολύ περισσότερους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι έπαιξε καταπληκτική άμυνα σε όποιον μάρκαρε και κυρίως εξουδετέρωσε τον Κρις Τζόουνς, ο οποίος είναι το μεγάλο επιθετικό ατού των Ισπανών. Ο Τζόουνς πέτυχε μόλις 2 πόντους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πανηγύρισε έντονα το δεύτερο συνεχόμενο διπλό της ομάδας του, την οποία βλέπει να συνέρχεται σε ένα σημαντικό σημείο της χρονιάς. Την άλλη εβδομάδα υπάρχει το φάιναλ-έιτ του Κυπέλλου και ο Ολυμπιακός το θέλει πως και πως έχοντας βασικό του αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετράνε δύο συνεχόμενες ήττες από τον Αρη και την Ζαλγκίρις, αλλά στον Ολυμπιακό γνωρίζουν άριστα ότι ο μεγάλος τους αντίπαλος είναι πάρα πολύ δυνατός φέτος. Και ότι στο Ηράκλειο θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι Πειραιώτες, πάντως, κοιτάνε πρώτα τον εαυτό τους, χαίρονται για τη νέα νίκη και βλέπουν ότι πλέον ούτε το πλεονέκτημα έδρας είναι μακριά. Σε μία χρονιά, όπου τα σκαμπανεβάσματα του δεν είναι λίγα, ο Ολυμπιακός έδωσε σήμερα πρώτη φορά στον κόσμο του ελπίδα ότι κάτι πολύ καλό μπορεί να γίνει και φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία Euroleague: Ο Ολυμπιακός "κλειδώνει" τα πλέι οφ και... βλέπει τετράδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags