Facebook Pixel Παναθηναϊκός:"Ατσάλινη" άμυνα και εκτελεστής Ναν καθάρισαν τη Φενέρ! (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-02-09 23:14:00

Μίλησε ο νόμος του ΟΑΚΑ - "Ατσάλινη" άμυνα και εκτελεστής Ναν... καθάρισαν τη Φενέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Παρότι ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι, οι Πράσινοι έπαιξαν ψυχωμένη άμυνα και είδαν τον Κέντρικ Ναν να παίρνει... φωτιά στην επίθεση, για να φτάσουν σε πολύ σημαντική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 74-63.

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη με 74-63 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, έφτασε στο 16-10 και άφησε την αντίπαλο του μία νίκη πίσω, στο 15-11, πατώντας γερά στην πρώτη 4άδα!

Το μόνο αρνητικό της βραδιάς για τους Πράσινους ήταν πως δεν κατάφεραν να υπερκαλύψουν τη διαφορά, με την οποία είχαν χάσει στην Τουρκία (-14), κάτι που σημαίνει πωςθα μειονεκτούν με τη Φενέρ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η άμυνα του Τριφυλλιού, που έσφιξε για τα καλά μετά τη δεύτερη περίοδο, κράτησε τους Τούρκους μόλις στους 64 πόντους, κάνοντας τη διαφορά στο παιχνίδι. Αντίστοιχα, στην επίθεση το πήρε... πάνω του ο Κέντρικ Ναν, που ενώ ξεκίνησε χλιαρά, με μόλις 4 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους.

Ο Ματίας Λεσόρ πέτυχε 13 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και κέρδισε πολλά φάουλ, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες. Ο Τζέριαν Γκραντ έβαλε 9 πόντους, ο Λούκα Βιλντόσα σημείωσε 7 πόντους, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Ντίνος Μήτογλου σκόραραν από 6 έκαστος, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είχε 5 πόντους. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί η τεράστια συνεισφορά Καλαϊτζάκη και Ερνανγκόμεθ στην άμυνα!

Για τη Φενέρμπαχτσε, ο Μότλεϊ σκόραρε 16 πόντους, ο Καλάθης 12 πόντους, όσους και ο Μπιμπέροβιτς, με τον Γουίλμπεκιν να πετυχαίνει μεν 12 πόντους αλλά να είναι εξαιρετικά άστοχος.

Ακολουθεί διακοπή τριών εβδομάδων στη Euroleague, μετά το πέρας της οποίας ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ρεάλ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, που στα πρώτα λεπτά εγκλωβίστηκε από την άμυνα της Φενέρμπαχτσε με αποτέλεσμα πολλές από τις επιθέσεις του να καταλήγουν σε τραβηγμένες και άστοχες εκτέλεσεις. Στην άλλη πλευρά του παρκέ οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν το εξαιρετικό ξεκίνημα του Νικ Καλάθη για να πάρουν από την αρχή τα ηνία στο σκορ. Μετά το αρχικό 5-2 του Παναθηναϊκού, η Φενέρ έτρεξε επιμέρους σκορ 17-2 ξεφεύγοντας με 7-19. Οι Πράσινοι έμειναν σχεδόν 4 λεπτά χωρίς σκορ μέχρι να τους "ξεκολλήσει" ο Βιλντόσα με 5 σερί πόντους (12-19), ενώ ο Ερνανγκόμεθ διαμόρφωσε με 1/2 βολές το 13-19, που ήταν το τελικό σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο.

Η άμυνα του Τριφυλλιού βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Καλαϊτζάκη και Βιλντόσα να γίνονται μπροστάρηδες στην επίθεση και να οδηγούν την ομάδα του Αταμάν στην ισοφάριση (19-19). Ένα μίνι ξέσπασμα της Φενέρ (21-25) βρήκε άμεση απάντηση με καλάθια από Ναν και Ερνανγκόμεθ (25-25). Ήταν φανερό πως οι Τούρκοι δυσκολεύονταν πλέον πάρα πολύ. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να κρατηθεί μπροστά στο σκορ (29-30) έως το 17ο λεπτό, όταν η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού κορυφώθηκε. Ο Γκραντ ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ με έμμεσο τετράποντο, ο Ναν σκόραρε στον αιφνιδιασμό και στη συνέχεια ο εξαιρετικό Καλαϊτζάκης έκλεψε την μπάλα και σκόραρε μέσα σε αποθέωση. Οι Πράσινοι έκλεισαν ιδανικά το πρώτο ημίχρονο, καθώς σημείωσαν σερί 11-0 και πήγαν στα αποδυτήρια με +8 (38-30).

Λεσόρ και Ναν μπήκαν ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος χαρίζοντας διψήφια διαφορά στον Παναθηναϊκό (42-32), για να απαντήσει ο Καλάθης με τρίποντο (42-35). Ο Ναν είχε πάρει... φωτιά και κουβάλησε επιθετικά τους Πράσινους στην 3η περίοδο, κρατώντας τους στο +10 (48-38). Ο Ερνανγκόμεθ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 51-38, ενώ ο Γκραντ εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό στο +15 (53-38). Ο Μπιμπέροβιτς έδωσε λύσεις από τη γραμμή του γραμμή του τριπόντου για τη Φενέρ, η οποία μείωσε σε 57-47 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ένα 7-0 της Φενέρμπαχτσε στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου στο πρώτο δίλεπτο την έβαλε ξανά μέσα στο ματς. Πρωταγωνιστές του οι Μαντάρ και Μότλεϊ, που κρατούσαν την ομάδα τους κοντά, για το 59-54 του 32’. Ο Ναν έβαλε ένα σπουδαίο καλάθι και το σταμάτησε στην επόμενη φάση, με τον Μότλεϊ να έχει 2/2 βολές για το 61-56. Ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν ασταμάτητος και έστειλε το παιχνίδι ξανά στους επτά, 63-56 στο 34’. Η αμυντική ενέργεια και ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων είχε και αρνητικά σημεία στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς συμπλήρωσαν γρήγορα πέντε φάουλ. Με το πέμπτο του Αντετοκούνμπο ο Γουίλμπεκιν μείωσε εκ νέου από την γραμμή της φιλανθρωπίας σε 63-58, πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Ναν και Μπιμπέροβιτς σκόραραν διαδοχικά για το 65-60 έπειτα το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, με τον πρώτο να είναι ασταμάτητος και σκοράρει και το 67-60 του 37’. Με εκατέρωθεν βολές το σκορ έγινε 69-61, με 2:10 για τη λήξη. Ακολούθησε η απίθανη άμυνα του Ναν, ο οποίος σταμάτησε με μία απίθανη τάπα τον Καλάθη. Έφτασε… πετώντας στον Έλληνα γκαρντ και τον σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο, στη φάση του αγώνα! Ο Γκραντ κέρδισε επιθετικό φάουλ και ο Μήτογλου έκανε το 71-61 με ένα λεπτό για το τελευταίο σφύριγμα. Εν τέλει οι γηπεδούχοι δεν πήραν τη διαφορά, όμως επικράτησαν με 74-63.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του ματς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags