Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Τζέιμς… αποφασίζει αν θα μείνει ο Κάνααν - Δεν ανανεώνει Πίτερς γιατί θέλει top ΝΒΑer ο Μπαρτζώκας!
Μπάσκετ
| 2024-02-17 12:35:00

Ο Τζέιμς… αποφασίζει αν θα μείνει ο Κάνααν - Δεν ανανεώνει Πίτερς γιατί θέλει top ΝΒΑer ο Μπαρτζώκας!

του Παναγιώτη Νικολάου

Πώς ο άσος της Μονακό καθορίζει το ρόστερ των Πειραιωτών. Γιατί η μεταγραφή του Αμερικανού θα κρίνει την τριάδα των γκαρντ για την επόμενη σεζόν και η δύσκολη εξίσωση στη θέση "4" στο Λιμάνι...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό "φεγγάρι", ενώ η προσθήκη του Μόουζες Ράιτ έχει δώσει σημαντικές λύσεις στη ρακέτα. Εντούτοις, τα μεταγραφικά σενάρια δεν σταματούν ποτέ αφού είναι κοινό μυστικό πως οι σύλλογοι -ειδικά του υψηλότερου επιπέδου- έχουν από νωρίς το βλέμμα τους όχι μόνο στην τρέχουσα αλλά και στην επόμενη σεζόν.

Τί ακούγεται για τους Ερυθρόλευκους; Πρώτα από όλα το σενάρια περί επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ και σε δεύτερο πλάνο, οι φήμες για περιφερειακό σκόρερ, με τα ονόματα των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Μάικ Τζέιμς να "παίζουν" συχνά πυκνά στα ρεπορτάζ. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι Πειραιώτες δεν έχουν ανανεώσει ακόμα δύο από τους παίκτες-κλειδιά της φετινής σεζόν, τον Άλεκ Πίτερς και τον Αϊζέια Κάνααν!

Οι πιθανότητες επιστροφής του Βεζένκοφ δεν φαντάζουν πολλές, όμως οι Αγγελόπουλοι και ο Μπαρτζώκας έχουν -ως γνωστόν- τεράστια αδυναμία στον Βούλγαρο διεθνή. Όπως και οι οπαδοί της ομάδας, θα ήθελαν πολύ να δουν τον MVP της περυσινής Euroleague να ξαναφορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Γι' αυτό και θα το κυνηγήσουν... μέχρι τέλους, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και όντες έτοιμοι να "χτυπήσουν" εφόσον ο Βεζένκοφ αποφασίσει να φύγει από το NBA. Αυτο συνεπάγεται ότι καθυστερεί η ανανέωση του Πίτερς, καθώς με "όπλο" τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις ο Αμερικάνος προφανώς θα ψάξει συμβόλαιο με υψηλότερες αποδοχές. Από τη στιγμή που τίθεται και θέμα μπάτζετ, η διοίκηση του Ολυμπιακού καλείται να αποφασίσει σε ποιο από τα δύο κορυφαία 4άρια θα δώσει τα απαιτούμενα χρήματα.



Όσο για τις θέσεις των γκαρντ, το ζήτημα του Κάνααν συνδέεται αντίστοιχα με τις μεταγραφικές επιδιώξεις. Αν οι Ερυθρόλευκοι επενδύσουν σε πόιντ γκαρντ τύπου Τζέιμς, θα υπάρχει χώρος για τον Κάνααν στο ρόστερ. Αν όμως πάνε σε επιλογή σούτινγκ γκαρντ τύπου Ντόρσεϊ, δηλαδή με χαρακτηριστικά παρόμοια του Κάνααν, τότε μπορεί ο Αμερικάνος άσος να "θυσιαστεί".

Φυσικά, η καθυστέρηση συνεπάγεται ρίσκο. Διότι όσο ο Ολυμπιακός περιμένει και δεν οριστικοποιεί τις εξελίξεις, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαπραγματευτεί και να "κλείσει" από τώρα τους Πίτερς και Κάνααν!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο όρος Πασχαλάκη για να ανανεώσει - Αυτό είναι το νέο "χρυσό" συμβόλαιο - Άλλαξαν όλα λόγω... Μπρινιόλι!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags