Facebook Pixel Ρεάλ Μαδρίτης -Παναθηναϊκός:Βερολίνο ετοιμάσου, ο ’’βασιλιάς’’ ΠΑΟ έρχεται
Μπάσκετ
| 2024-02-29 23:39:00

Βερολίνο ετοιμάσου, ο ’’βασιλιάς’’ ΠΑΟ έρχεται - Διέλυσε τη Ρεάλ με ηγέτη Σλούκα και ’’τανκ’’ Λεσόρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Τεράστια νίκη των Πράσινων, που έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως φέτος θα είναι στο Βερολίνο.

Παναθηναϊκός που θύμισε τον μεγάλο και τρανό του παρελθόντος, πέρασε από την Ισπανία με ''όργια'' Σλούκα και Λεσόρ φωνάζοντας σε όλη την Ευρώπη πως φέτος όλα είναι αλλιώς! Τεράστιο διπλό στην έδρα της Ρεάλ από την ''αρμάδα'' του Εργκίν Αταμάν, σε ένα απολαυστικό ματς.

Έγινε ΟΑΚΑ η Μαδρίτη, σοβαρές απουσίες για ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα γι' αυτή την αναμέτρηση, καθώς ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε στη διάθεσή του τόσο τον Λούκα Βιλντόζα, όσο και τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Έτσι, ο Τούρκος κόουτς συμπεριέλαβε στη δωδεκάδα τους Δημήτρη Μωραΐτη και Λευτέρη Μαντζούκα. Στο «Wizink Center» υπήρχαν 500 φίλοι του ΠΑΟ, που πέρα από το τσάρτερ της ομάδας, έφτασαν στη Μαδρίτη με άλλες πτήσεις από την Αθήνα, αλλά και από το Λονδίνο.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσους Ματέο δεν υπολόγιζε στον Ρούντι Φερνάντεθ, επομένως η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν γεμάτη με όλα τα... βαριά ''πυροβολικά'' τους.

Αναλυτικά οι δωδεκάδες των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Κοζέρ, Αμπάλδε, Καμπάτσο, Χεζόνια, Αλοσέν, Ροντρίγκεθ, Ντεκ, Πουαρίε, Ταβάρες, Γιουλ, Γιαμπουσέλε, Μούσα.

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας.

''Καταιγιστικός'' Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ματίας Λεσόρ στο ''5'', όμως ύστερα από την πρώτη φάση του αγώνα αυτός αντικαταστάθηκε από τον Μπαλτσερόφσκι. Αυτός πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς για το 0-2, ενώ ο Γκραντ έκανε το 0-4. Οι γηπεδούχοι με Γιαμπουσέλε και Αμπάλντε σημείωσαν το 8-4 και ο Γκριγκόνις μείωσε στον πόντο με τρίποντο. Κοζέρ και Ναν ήταν εύστοχοι, ενώ ο Αμπάλντε έγραψε το 14-9 για τους Ισπανούς. Ο Γιαμπουσέλε αύξησε κι άλλο τη διαφορά για τη ''Βασίλισσα'', όμως ο Λεσόρ δήλωσε παρών. Η Ρεάλ έφτασε στο 21-13 με τον Κοζέρ να μη λαθεύει σε τρίποντη προσπάθειά του, ενώ ο Σλούκας με βολή λόγω αντιαθλητικού φάουλ στον Γιαμπουσέλε μείωσε. Ο Παπαπέτρου συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι και ο Μάριο Χεζόνια σημείωσε το 24-18, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Οι Πράσινοι δεν αρκέστηκαν στο να ρίξουν τη διαφορά, αλλά με την εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου ανέκτησαν το υπέρ τους προβάδισμα. Με ηγέτες τους Σλούκα και Χουάντσο η ελληνική ομάδα μπήκε σε θέση οδηγού για το 24-25 και παρά το καλάθι του Χεζόνια, οι Παπαπέτρου και Λεσόρ σημείωσαν το 26-29. Ο Λεσόρ... κουράστηκε να καρφώνει καθώς είχε 3 διαδοχικά (!) και εκτόξευσε τη διαφορά στο +8 για τον ΠΑΟ, με τη Ρεάλ να κάνει διαγωνισμό λαθών. Ο Μούσα μείωσε σε 30-36, μα ο Κέντρικ Ναν σημείωσε το 30-39. Ταβάρες και Σλούκας σκόραραν για τις δύο ομάδες, ενώ ο Χουάντσο διαμόρφωσε διψήφια διαφορά για το 32-43! Οι Μαδριλένοι απάντησαν με σερί 4-0 χάρη στους Καμπάτσο και Ταβάρες, αλλά ο Ναν με buzzer σημείωσε το 36-45 με το οποίο Ρεάλ και Παναθηναϊκός πήγαν στα αποδυτήρια.

''Ραντεβού στο Βερολίνο'' για Παναθηναϊκό και Ρεάλ!

Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, η Ρεάλ έδειξε την πρόθεσή της να καλύψει αμέσως τη σε βάρος της διαφορά και ο Μάριο Χεζόνια ευστόχησε σε τρίποντο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με σουτ έξω από τα 6,75 μ. αλλά η Ρεάλ έτρεξε σερί. Με τους Ταβάρες, Κοζέρ, Γιαμπουσέλε και με ''όπλο'' τους την πιεστικότατη άμυνα οι Ισπανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με 52-50. Ο Κέντρικ Ναν με μεγάλο σουτ, έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ελληνική ομάδα. Ο Χουάντσο έβαλε... αυτοκαλάθι, όμως ο Λεσόρ είχε απάντηση. Οι Πράσινοι παρότι έχασαν τη διαφορά τους, δεν ''ξενέρωσαν'' και με τους Ναν - Λεσόρ σκόραραν για το 56-60. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για μια ασύλληπτη φάση, που έγραψε το 56-62. Ο Γιαμπουσέλε βρήκε τρίποντο - ανάσα για τη Ρεάλ, με τον Τζέριαν Γκραντ να σημειώνει το 59-64 με 2/2 βολές. Ο Γιαμπουσέλε μείωσε ξανά, αλλά ο Κέντρικ Ναν έγραψε το 61-67 με ακόμη ένα buzzer beater του!

Η Ρεάλ σκόραρε τους πρώτους πόντους με 2/2 βολές του Κοζέρ, όμως οι Πράσινοι απάντησαν αμέσως. Η ''Βασίλισσα'' έτρεξε σερί με τον Μούσα, ο οποίος μπόρεσε να μειώσει σε 68-69 και έτσι ο Εργκίν Αταμάν αναγκάστηκε να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για την ελληνική ομάδα. Ο Μήτογλου σκόραρε, ενώ ο Μούσα αποδείχθηκε... κακός μπελάς για την πράσινη άμυνα και έβρισκε άνετα καλάθια. Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε τεράστιο σουτ, γράφοντας το 74-78 με τριποντάρα. Ο ηγέτης πήγε στη γραμμή των βολών και δε λάθεψε, κάνοντας το 74-80. Ο Γκριγκόνις κέρδισε πανέξυπνα το φάουλ από τον Έντι Ταβάρες και ο Σλούκας με τρίποντο σημείωσε το 74-83! Ο Καμπάτσο με 2/2 βολές μείωσε στους 7 πόντους. Ο Ναν αφού κέρδισε φάουλ του Καμπάτσο, έκανε αντιαθλητικό και αποβλήθηκε. Τις βολές για τον ΠΑΟ χτύπησε εύστοχα ο Γκριγκόνις, ενώ η Ρεάλ μείωσε σε 80-85. Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε κρύο αίμα, σκόραρε για το 80-88 και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Μήτογλου έβγαζε άμυνες για σεμινάριο, η πράσινη επιθετική μηχανή δε λάθεψε και ο Παναθηναϊκός νίκησε μες τη Μαδρίτη με 97-86!

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags