Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεπέρασε και τον Λεσόρ ο ΜακΚίσικ - Για Final Four και κούπα ο Ολυμπιακός - Διπλό… χτύπημα σε ΠΑΟ!
Μπάσκετ
| 2024-03-01 23:04:00

Ξεπέρασε και τον Λεσόρ ο ΜακΚίσικ - Για Final Four και κούπα ο Ολυμπιακός - Διπλό… χτύπημα σε ΠΑΟ!

του Pick n' Scroll

Πώς ο Μπαρτζώκας κρίνει το μέλλον και του Τριφυλλιού. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν πιο δυνατοί μετά το κακό τους διάστημα και μπορούν φέτος να το φτάσουν μέχρτι τέλους. Θα πρέπει όμως να κερδίσουν πρώτα δύο τελικούς που κρίνουν σχεδόν τα πάντα...

Ο Ολυμπιακός έπαιξε απίστευτο μπάσκετ πριν από λίγο στο Κάουνας και πέρασε πανηγυρικά από εκεί, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 95-76. Οι Πειραιώτες ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν ρεσιτάλ, κυριαρχώντας απόλυτα έναντι μίας ομάδας, που επί των ημερών του Αντρέα Τρινκιέρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε κερδίσει άλλωστε τον Παναθηναϊκό και είχε διαλύσει στο Κάουνας και την Φενέρ και την Εφές.

Και ο Ολυμπιακός, όμως, είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ και αυτό το αποδεικνύει και εντός και εκτός των συνόρων. Πριν από περίπου 10 μέρες στη Κρήτη πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας του Παναθηναϊκού. Ενώ στην Ευρωλίγκα μετράει πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες και τρεις συνεχόμενες μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό και δείχνει μεγάλη βελτίωση, αφού δεν είναι πάρα πολύ μακριά οι μέρες, που έχανε χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση, όπως είχε γίνει στη Βιτόρια και εν μέρει στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα.

Μετά, λοιπόν, και τη νίκη στο Κάουνας ο Ολυμπιακός πάει φουλ για να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας και θα αυξήσει τις πιθανότητές του αν καταφέρει να κερδίσει τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Βίρτους Μπολόνια και Παναθηναϊκό. Μάλιστα αν τα κερδίσει θα έχει και την ισοβαθμία μαζί τους, σίγουρα με τον Παναθηναϊκό (τον είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ), αλλά και με την Βίρτους αν την κερδίσει με δύο πόντους και πάνω.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαίρεται για τον επιπλέον λόγο ότι ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει αρχίσει και δείχνει πάλι τον κανονικό του εαυτό. Ο έμπειρος Αμερικάνος γκαρντ ήταν καλός στο προηγούμενο παιχνίδι με την Βαλένθια, αλλά πριν από λίγο έσπασε τα κοντέρ καθώς έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Σημείωσε 20 πόντους, έβαλε στα καλάθια τους Λιθουανούς και έκανε ένα κάρφωμα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που τρέλανε όλη την Ευρώπη. Κάρφωμα ακόμη καλύτερο και από το εντυπωσιακό του Λεσόρ κόντρα στη Ρεάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν για τα πολύ καλύτερα, καθώς βλέπουν ότι σε κρίσιμο σημείο η ομάδα τους παίρνει μπροστά και ενώ μάλιστα συνεχίζουν να υπάρχουν απουσίες. Και στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις δικαίωσαν εν μέρει τον προπονητή των Λιθουανών, Αντρέα Τρινκιέρι, που πριν από το τζάμπολ είπε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την Ευρωλίγκα. Αν θα γίνει αυτό, κανείς δεν το ξέρει, αλλά η ομάδα του Πειραιά έκανε εμφάνιση φάιναλ-φορ πριν από λίγο στη λιθουανική πόλη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags