Ο Τόμας Γουόκαπ τραυματίστηκε στο Περιστέρι για το ματς της Basket League και αφού υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στο αριστερό πόδι και η συμμετοχή του στον αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια την ερχόμενη Πέμπτη (7/3, 22:00), στο ΣΕΦ, για την 28η αγωνιστική της Euroleague είναι εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη.

Με μοναδικό σίγουρο τον Λούντζη

Η απουσία του Γουόκαπ αποδυναμώνει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στη θέση των γκαρντ, καθώς δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα επιστρέψουν ο Γουίλιαμ-Γκος, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προς το παρόν έχει στη διάθεση του ως γκαρντ μόνο τον Μιχάλη Λούντζη που μπορεί να οργανώσει, αλλά και τον Αζάια Κάνααν.

Ο Έλληνας γκαρντ κάλυψε επάξια το κενό του Γουόκαπ στο Περιστέρι έχοντας 12 πόντους (3/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη, ενώ ο Κάνααν είχε 13 πόντους, 6 κλεψίματα και 5 λάθη.

Από καταπληκτικό ματς στο Κάουνας

Η ενδεχόμενη απουσία του Γουόκαπ στο sold out ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την Βίρτους Μπολόνια είναι τεράστια, επειδή ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδας είχε πάρει τα πάνω του προερχόμενος από ένα εξαιρετικό ματς στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις με 22 πόντους (5/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα), 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ και όσο πρόλαβε και έμεινε στο παρκέ στο γήπεδο των Δυτικών Προαστίων ήταν καταπληκτικός με 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αυτά χάνει ο Ολυμπιακός από τον Γουόκαπ

Εκτός από την ηρεμία, τη συγκέντρωση, την οργάνωση και την εμπειρία ο Ολυμπιακός χάνει επίσης 9,3 πόντους, 4,7 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 26:43 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα από τον διεθνή γκαρντ.

Ο Γουόκαπ δεν είχε παίξει καλά στο πρώτο ματς στην Μπολόνια, αφού σε 25 λεπτά συμμετοχής είχε 3 πόντους, 2 ριμπάουντ, μια ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη κάτι που οφείλεται και στην πιο σκληρή θέση των γκαρντ που έχει η Βίρτους και παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο η απουσία του την Πέμπτη. Η ιταλική ομάδα διαθέτει πλούσιο υλικό στα γκαρντ με τους Ντάνιελ Χάκετ, Ιφε Λούντμπεργκ, Μάρκο Μπελινέλι και Αλεσάντρο Παγιόλα.