Facebook Pixel Εφές - Ολυμπιακός: Ήττα για τους ερυθρόλευκους στην Πόλη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-03-19 21:15:00

Ένας Πίτερς δεν ήταν αρκετός! Σκληρή ήττα για Ολυμπιακό από Εφές και ζόρια για 4άδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη στην Τουρκία, χάνοντας με 85-72 παρά τη ματσάρα του Πίτερς.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Πόλη από την Εφές με 85-72 και έχασε έδαφος στη μεγάλη μάχη που δίνει για το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα!

Τα προβλήματα του Μπαρτζώκα για το ματς στην κατάμεστη αρένα!

Η Εφές έδινε έναν... τελικό κόντρα στην ελληνική ομάδα και γι' αυτό το «Sinan Erdem» ήταν κατάμεστο, ενώ οι Πειραιώτες είχαν την υποστήριξη 300 οπαδών τους και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έδωσαν το παρών για το σημαντικό παιχνίδι. Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ο παίκτης που έμεινε εκτός δωδεκάδας για τον Ολυμπιακό, ενώ την αποστολή δεν ακολούθησαν ο ασθενής Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο τραυματίας Νικόλα Μιλουτίνοφ, αλλά και οι νεαροί Αμπόσι, Ροζακέας, Τανούλης.

Μεγάλα ζόρια στο πρώτο ημίχρονο για Ολυμπιακό!

Η Εφές ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και με τρία διαδοχικά τρίποντα του Πλάις, ύστερα από ισάριθμες ασίστ του Σέιν Λάρκιν, οι γηπεδούχοι έγραψαν το 9-0. Ο Μουσταφά Φαλ ήταν ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που σκόραρε, ενώ ο Κλάιμπερν σημείωσε το 12-2 και ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ - άουτ! Ο Παπανικολάου μείωσε στους 8 και οι Οσμάνι, Φαλ σκόραραν για αμφότερες τις ομάδες. Ο Λάρκιν έκανε το 16-6 με 2/2 βολές και ο ίδιος εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 για την τουρκική ομάδα μετά το καλάθι του Πίτερς. Ο άσος των ερυθρόλευκων μείωσε σε 19-10 με εύστοχο ζευγάρι βολών. Λάρκιν και Παπανικολάου αντάλλαξαν τρίποντες "βόμβες" και ο Τόμπσον έκανε απίστευτη τάπα στον Κάνααν. H Eφές σημείωσε το 24-13, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και με καλάθια των Παπανικολάου και Πίτερς έγραψε το 24-18. Φαλ και Μπομπουά σκόραραν για Εφές και Πειραιώτες για το 26-20, ενώ ο Γάλλος σέντερ σημείωσε το 26-21 το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τον Μόουζες Ράιτ να πετυχαίνει δύο σερί καρφώματα και η διαφορά έπεσε στον πόντο, όμως ο Μπομπουά σκόραρε για την Εφές. Ο Ράιτ πέτυχε πανδύσκολο καλάθι για το 28-27 και ο Τόμπσον έγραψε το 31-27 με τρίποντο. Ο Μπράιαντ με 4 δικούς του πόντους σημείωσε το 35-27. Ο Λαρεντζάκης με τριποντάρα από το... ΣΕΦ μείωσε στους 5. Γουίλις και Γκος δε λάθεψαν έξω από τα 6,75 και πέτυχαν σημαντικά καλάθια για Εφές και Ολυμπιακό. Ο Γουίλις με τρίποντο έγραψε το 41-33 και ο Τζόουνς αφού έβγαλε τρομερή άμυνα στον Μόουζες Ράιτ, σκόραρε στον αιφνιδιασμό και εκτόξευσε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο. Ο Πετρούσεφ μείωσε με 2/2 βολές, αλλά ο Γουίλις είχε γίνει... κακός δαίμονας της ελληνικής ομάδας και έγραψε το 46-35. Ο Φαλ έκανε το 46-37 με κάρφωμα και ο Μπράιαντ με buzzer beater σημείωσε το 48-37, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Δεν έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να καλείται να βγάλει τη γνωστή του αντίδραση και οι Πίτερς, Παπανικολάου μείωσαν στους 7 τη διαφορά. Ο Οσμάνι σούταρε εύστοχα έξω από τα 6,75 και έγραψε το 51-41. Ο Φαλ έκανε 1/2 βολές και ο Κλάιμπερν με τον Λάρκιν εκτόξευσαν τη διαφορά στους 13 πόντους. Ο Πίτερς με 5 σερί πόντους του μείωσε ξανά για τους Πειραιώτες και έγραψε το 55-47, αναγκάζοντας την Εφές να καλέσει τάιμ - άουτ. Ο Φαλ με κάρφωμα μείωσε στους 6, αλλά ο Κλάιμπερν ανταπέδωσε πάραυτα. Πίτερς και Λάρκιν αντάλλαξαν τρίποντα για το 60-52 και ο Φαλ σκόραρε εκ νέου για το ερυθρόλευκο -6. Κάνααν και Γουίλις ήταν εύστοχοι σε δίποντες προσπάθειες και οι Γουόκαπ, Κάνααν μείωσαν στον πόντο λίγο πριν το φινάλε της περιόδου! Ο Μπράιαντ πέτυχε καλάθι και φάουλ για το 64-61 και ο Μπομπουά στο ανοιχτό γήπεδο σημείωσε το 66-61, με το οποίο οι δύο "μονομάχοι" μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο "καυτός" Γουίλις έκανε το 68-61 για τους Τούρκους στην πρώτη κατοχή της τελευταίας περιόδου και ο Οτούρου στη συνέχεια βρήκε τους πρώτους του πόντους για το +9 της Εφές. Ο Ολυμπιακός έκανε διαδοχικά λάθη στην επίθεση και το... πλήρωσε, μιας και ο Μπομπουά σημείωσε το 72-61, με τη διαφορά να πηγαίνει ξανά πάνω από τους 10. Πίτερς και Οτούρου πήγαν στις βολές για το 73-63, με τον Κάνααν να κάνει το 73-66 με ελεύθερο τρίποντο. Κλάιμπερν και Μπράιαντ σημάδεψαν σωστά και έγραψαν το 78-66. Ο ασύλληπτος Κλάιμπερν σκόραρε για το 81-66 και... τελείωσε τα όνειρα του Ολυμπιακού για διπλό στην Πόλη. Παπανικολάου και Κάνααν μείωσαν στους 9, μα η Εφές επικράτησε με 85-72!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags