Facebook Pixel Σάρας Γιασικεβίτσιους - Μπαρτσελόνα: Μια σχέση στοργής που έγινε... μίσους
Μπάσκετ
| 2024-03-20 15:14:00

Σάρας Γιασικεβίτσιους - Μπαρτσελόνα: Μια σχέση στοργής που έγινε... μίσους (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο νυν προπονητής της Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει τους μπλαουγκράνα, οι οποίοι δεν τον ανανέωσαν το 2003, ούτε το 2013 ούτε το 2023, και καταγγέλλει την «κακή μεταχείριση» του συλλόγου προς την οικογένειά του.

Μπορεί να υπάρχουν λίγα παιχνίδια με περισσότερο ενθουσιασμό στην Euroleague από αυτό της Φενέρμπαχτσε με την Μπαρτσελόνα αυτή την Τετάρτη, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή του από τον καταλανικό σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι.

Τα παράπονα του Σάρας από την Μπαρτσελόνα

Επιπλέον, το ραντεβού έρχεται μετά από πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες ο Λιθουανός προπονητής επιτέθηκε στους υπεύθυνους για την οντότητα και το τμήμα μπάσκετ.

«Μερικές φορές φαινόταν ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί. Ήμουν πολύ απογοητευμένος με τα αφεντικά μου εκεί, με τους ανθρώπους στο σύλλογο και πώς ήταν η αντιμετώπιση σε αυτά τα τρία χρόνια που υπέφερα μέσα μου. Ένα από τα πράγματα που με πλήγωσαν περισσότερο για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα είναι ότι δημοσίευσαν πολλά πράγματα στον Τύπο. Δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνω την Μπαρτσελόνα έτσι. Η απογοήτευση είναι τεράστια χωρίς αμφιβολία λόγω της κακής μεταχείρισης που συνεχίζεται αυτές τις μέρες προς την οικογένειά μου», είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Movistar+ για τη σχέση του με την Μπάρτσα, την οποία υπηρέτησε και δύο φορές ως παίκτης.

Ανά 10 χρόνια και ένας επώδυνος αποχωρισμός

Από πού προέρχεται και πώς εξελίχθηκε αυτή η κακή σχέση μεταξύ Γιασικεβίτσιους και Μπαρτσελόνα; Από τρεις σπασμωδικές αποχωρήσεις με 10 χρόνια διαφορά η καθεμία: το 2003 και το 2013 ως παίκτης και το 2023 ως προπονητής.

Ο Λιθουανός γκαρντ ήταν είδωλο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ως παίκτης όταν έφτασε στη Βαρκελώνη το 2000 και έφυγε το 2003, αφού ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης Ευρωλίγκα που κατέκτησε η ομάδα της Μπάρτσα. Όμως, ο Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος τον Ιούνιο του ίδιου έτους, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του Γιασικεβίτσιους. Έγινε μια χαμηλή προσφορά και ο διεθνής πλέι μέικερ μετακόμισε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ξανά ο Λαπόρτα στο προσκήνιο

Μετά την επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2012-13, το συμβόλαιό του δεν επεκτάθηκε ούτε. Περιέργως, ήταν ο Λαπόρτα αυτός που δεν τον κράτησε το περασμένο καλοκαίρι, αυτή τη φορά ως προπονητής . Το συμβόλαιο του Γιασικεβίτσιους τελείωνε, αλλά είχε ρήτρα αυτόματης ανανέωσης αν κέρδιζε την Euroleague.

Στο τρίτο του Final Four με την Μπαρτσελόνα, επίσης δεν κέρδισε τον τίτλο. Μετά ήρθαν οι περικοπές και ο προπονητής ήταν αρχικά πρόθυμος να κάνει σημαντική περικοπή στους μισθούς του, αλλά μετά άλλαξε γνώμη. Απέρριψε μια πρώτη πρόταση και δεν έλαβε δεύτερη. Στο τμήμα δεν έδειχναν στεναχωρημένοι από την αποχώρησή του και στα αποδυτήρια, με την πλειοψηφία των παικτών να έχουν κουραστεί από τις μεθόδους του.

Ο γιος του Σάρας είναι στην ομάδα Νέων της Μπάρτσα

O Γιασικεβίτσιους αναφέρει ως παράπονο τη μικρή στοργή που λαμβάνει η οικογένειά του από τον σύλλογο με τον γιο του, Λούκας να συνεχίζει να παίζει στην ομάδα νέων της Μπαρτσελόνα, οπότε μπορεί να είναι αυτός που υποφέρει από την «κακή μεταχείριση» στην οποία αναφέρεται ο νυν τεχνικός της Φενερμπαχτσέ.

«Είναι η τρίτη φορά που έφυγα από εκεί και ήταν όλες πολύ επώδυνες. Εγώ, στη ζωή, δεν λέω ποτέ όχι, αλλά δεν το βλέπω τώρα», είπε σε πιθανή επιστροφή του στη Βαρκελώνη στο μέλλον...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags