Facebook Pixel Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός: "Φουλάρει" για πλεονέκτημα με Λεσόρ! (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-03-20 23:06:00

Αστέρας στη Σερβία ο ΠΑΟ! Πράσινη μαγεία από Σλούκα και Μήτογλου, ακόμα καρφώνει ο Λεσόρ (Vid)

Sportdog Team

Οι Πράσινοι έφυγαν με τεράστιο διπλό από τη Σερβία και ετοιμάζονται για το μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό στη Σερβία, με το Τριφύλλι να επικρατεί με 89-76 χάρη σε ματσάρα των Σλούκα, Μήτογλου, Ναν και Λεσόρ ο οποίος έκανε πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα! Για τους Πράσινους ακολουθεί απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα και αν έρθει θετικό αποτέλεσμα, όλα είναι ανοιχτά ακόμη και για τη δεύτερη θέση.

Προβλήματα για Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό!

Αμφότερες οι ομάδες αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, με τους γηπεδούχους να μην υπολογίζουν στους Ντος Σάντος, Τόπιτς, Τόμπκινς. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός είχε τις γνωστές απουσίες, δηλαδή τους: Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο. Στον πάγκο της ελληνικής ομάδας έδωσε το παρών ο γιος της πρόσφατα αποθανούσας Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η οποία τίμησε τον Παναθηναϊκό ως παίκτρια του τμήματος πετοσφαίρισης.

Αναλυτικά οι δωδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας. 

Ερυθρός Αστέρας (Σφαιρόπουλος): Σμαρτ, Λαζάρεβιτς, Τεόντοσιτς, Χάνγκα, Νταβίντοβατς, Μίτροβιτς, Τόμπι, Μπολομπόι, Ίλιτς, Νέντοβιτς, Γκεντράιτις, Γκιλέσπι. 

Πράσινο προβάδισμα νίκης στο πρώτο ημίχρονο!

Τους πρώτους πόντους του ματς τους πέτυχε ο Χάνγκα, ο οποίος ευστόχησε στο ζευγάρι βολών για το 2-0 του Ερυθρού Αστέρα. Ο Μήτογλου ισοφάρισε, αλλά ο Μπολομπόι απάντησε με τρίποντο για το 5-2. Γκριγκόνις και Γκεντράιτις σκόραραν για τις δύο ομάδες και ο Μήτογλου έβαλε μπροστά το Τριφύλλι με 7-8. Ο ίδιος πήγε τους Πράσινους στο +4, με τον Μίτροβιτς να ανταποδίδει για το 9-11. Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έτρεξαν ένα δυνατό σερί, βάζοντας 9 πόντους με τους Γκριγκόνις, Μήτογλου και Σλούκα και κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι με 11-20. Νέντοβιτς και Ναν ήταν εύστοχοι έξω από τα 6,75 μ. και ο Τεόντοσιτς με 4 σερί πόντους του, μείωσε το σκορ. Ο Μίτροβιτς έγραψε το 20-23, με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να αντιδράει. Ο Παναθηναϊκός δε "μάσησε" και με τρίποντα από Σλούκα και Ναν ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 20-29.

Η ελληνική ομάδα μπήκε με ορμή και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τους Γκραντ και Λεσόρ, έκανε το 20-34. Νέντοβιτς και Μίτροβιτς βρήκαν στόχο για τους Σέρβους και ο Αστέρας έμεινε κοντά στο -10, με τους Νταβίντοβατς και Μπολομπόι. Ο Κώστας Σλούκας σημείωσε το 30-43 και ο Ίλιτς μείωσε στους 9. Ο Ναν πέτυχε τρίποντο, όπως και ο Νταβίντοβατς για το 37-46 και παρά τα καλάθια του Μπολομπόι ο Σλούκας έκανε το 41-51. Αυτό ήταν και το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ενόψει της τρίτης περιόδου.

Μεγάλο διπλό με υπογραφή Λεσόρ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Νταβίντοβατς να σκοράρει σε τρίποντο για το 44-51, αλλά ο Γκραντ συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι για το 44-53. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά σκορ, αλλά ο "καυτός" Μήτογλου έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο και ο Λεσόρ έγραψε το 46-58 αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ - άουτ! Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 10, μα ο Λεσόρ κάρφωσε ξανά και ο Ναν από τις βολές έγραψε το 48-62. Ο Νέντοβιτς έβαλε πανδύσκολο δίποντο και εν συνεχεία ο Τεόντοσιτς έβγαλε μαγική πάσα στον επερχόμενο Ίλιτς, ο οποίος ευστόχησε για το 52-62. Ο Λεσόρ πέτυχε 3 πόντους μέσω βολών και έκανε ασύλληπτο κάρφωμα, το οποίο μαζί με τη βολή εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 για τον Παναθηναϊκό. Ο Νταβίντοβατς σκόραρε στο κλείσιμο και το σκορ με το οποίο Ερυθρός και Τριφύλλι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το 56-70.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Νταβίντοβατς να σκοράρει ξανά και με καλάθι και φάουλ, μείωσε σε 59-70. Ο Σλούκας με τρίποντο έστειλε τη διαφορά εκ νέου στους 14 πόντους, με τον Αστέρα να μειώνει στους 10 με τρίποντο του Νέντοβιτς. Ο Ερυθρός ζήτησε αντιαθλητικό σε χτύπημα του Ναν στον Νέντοβιτς, το οποίο δεν πήρε αλλά μπόρεσε να ρίξει κι άλλο την απόστασή του από τον Παναθηναίκό με τον Νταβίντοβατς για το 65-73. Ο Τζέριαν Γκραντ έδωσε τεράστια ανάσα στην ελληνική ομάδα με τρίποντο και ο Μήτογλου σημείωσε το 65-78, με τον Νέντοβιτς να απαντάει με τρίποντο. Ο Λεσόρ σκόραρε για το 68-80, με τους Σέρβους να μην μπορούν να φτάσουν σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά τους. Ο Ίλιτς μείωσε σε 72-82. Ο Νέντοβιτς έγραψε το 76-84 λίγο πριν τη συμπλήρωση 39 λεπτών αγώνα, αλλά ο ηγέτης Σλούκας έκανε το 76-86 στον αιφνιδιασμό. Ο Λεσόρ με βολές σημείωσε το 76-89, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags