Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Ασύλληπτη ανατροπή με ηγέτη Σλούκα! (Hls)
Μπάσκετ
| 2024-03-22 23:21:00

Ο ΠΑΟ τρομάζει! Διέλυσε την Μπάρτσα με ανατροπάρα και μαγικό Σλούκα - Του "έκλεψαν" τη διαφορά! (Vid)

Sportdog Team

Τεράστια νίκη για το Τριφύλλι, το οποίο έκανε ασύλληπτη ανατροπή στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να πάρει και τη διαφορά.

Παναθηναϊκός μεγάλος και τρανός στο ΟΑΚΑ, κέρδισε την Μπαρτσελόνα, παραλίγο να της πάρει και τη διαφορά και πάει για Final 4! Οι Πράσινοι επικράτησαν με 89-81 και ονειρεύονται μεγάλα πράγματα.

Επιστροφή Βιλντόζα στη 12άδα και φόρος τιμής για τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και στον αγώνα αυτό βρέθηκε στη δωδεκάδα του Τριφυλλιού ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος την παραμονή του ματς προπονήθηκε κανονικά και ύστερα από 36 ημέρες επανήλθε στα παρκέ. Εκτός έμεινε ο Δημήτρης Μωραΐτης, όπως και ο τραυματίας Κώστας Αντετοκούνμπο. Έτσι, λοιπόν, η 12άδα των Πράσινων αποτελούνταν από τους: Καλαϊτζάκη, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκα, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου και Μαντζούκα.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, πρερχόταν από την ήττα στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρ και ο Γκριμάου παρέταξε την εξής 12άδα: Ντα Σίλβα, Βέσελι, Μπριθουέλα, Ρούμπιο, Κάλινιτς, Σατοράνσκι, Ερνανγκόμεθ, Λαπροβίτολα, Αμπρίνες, Πάρκερ, Γιοκουμπάιτις, Πάρα.

Λίγο πριν την εκκίνηση της αναμέτρησης, οι φίλοι του ΠΑΟ τίμησαν τη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου που είχε φύγει από τη ζωή στις 19 Μαρτίου του 2019 και ύψωσαν ένα τεράστιο πανό στην κεντρική εξέδρα του ΟΑΚΑ

Τον "έκαψε" το 16-0 της Μπαρτσελόνα...

Η Μπάρτσα μπήκε αποφασιστικά στην αναμέτρηση και με τους Γιοκουμπάιτς, Βέσελι πήρε προβάδισμα για το 0-4. Ο Γκραντ με καλάθι και φάουλ μείωσε στον πόντο με τον Κάλινιτς να απαντάει αμέσως. Οι Πράσινοι πέρασαν μπροστά με 7-6 χάρη σε καλάθια από τους Ναν και Μήτογλου, όμως οι Καταλανοί αντέδρασαν. Λεσόρ και Σατοράνσκι ήταν εύστοχοι στις προσπάθειές τους και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 11-10 αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 9-0 και έγραψαν το 11-19 με τους Πάρκερ, Βέσελι και Κάλινιτς. Ο Ναν το πήρε προσωπικά, συνδέθηκε με το καλάθι σταθερά και κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά στο -3 για το 20-23, το οποίο ήταν και το σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Ο Γκριγκόνις μείωσε σε 22-23 και ο Ναν έβαλε μπροστά τον ΠΑΟ με 24-23 με το που άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο και από εκείνο το σημείο και μετά έτρεξε ένα αδιανόητο σερί: συγκεκριμένα αυτό ήταν 0-16! Ερνανγκόμεθ, Ρούμπιο και Λαπροβίτολα "βομβάρδισαν" το πράσινο καλάθι και το Τριφύλλι δε βρήκε τρόπο να ξεμπλοκάρει επιθετικά. Ο Μήτογλου έριξε τη διαφορά στους 11 για το 29-40 αλλά οι Αμπρίνες και Σατοράνσκι έκαναν το 29-44. Σλούκας και Βέσελι βρήκαν στόχο και ο Γκραντ σημείωσε το 34-46 με το οποίο οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Αλλά στο τέλος η φωτιά του ΟΑΚΑ διέλυσε την Μπάρτσα!

Το δεύτερο μέρος άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο και ο Μήτογλου σκόραρε για το 36-46. Γιοκουμπάιτις και Ναν βρήκαν σημάδι και ο Γκριγκόνις έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο για το 41-50 και ο Σλούκας έγραψε το 44-50 αναγκάζοντας τον Γκριμάου να πάρει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι έριξαν κι άλλο τη διαφορά, με τον Λεσόρ να σημειώνει το 51-54 με εύστοχο ζεύγος βολών και ο Σλούκας μείωσε στον πόντο. Ο Γκριγκόνις με καλάθι και φάουλ έβαλε σε θέση οδηγού την ελληνική ομάδα για το 56-55 και ο Σλούκας κράτησε μπροστά τον ΠΑΟ για το 58-57 αλλά η Μπάρτσα τελείωσε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 60-61.

Οι φοβεροί πράσινοι πήραν κεφάλι στο σκορ και έφτασαν μέχρι και στο 81-73 στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, οι γηπεδούχοι άρχισαν να σκέφτονται και τη διαφορά του Α' Γύρου (-8) αλλά το ματς έληξε στο 89-81.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags