Facebook Pixel Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός: Μαγικό διπλό με buzzer beater Ναν! (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-03-29 23:27:00

Στο... F4 με αδιανότητο buzzer beater ο ΠΑΟ, έστειλε για ΝΑΝι τη Βίρτους - Συγκλονιστικός Σλούκας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Οι Πράσινοι πήραν μια τεράστια νίκη στην Ιταλία, με τον Κέντρικ Ναν να βάζει το buzzer beater.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε, γιατί δεν μπορούσε να χάσει την τεράστια ευκαιρία που ο ίδιος δημιούργησε και πήρε συναρπαστικό διπλό στην Ιταλία νικώντας τη Βίρτους Μπολόνια με 81-79 χάρη σε buzzer beater του ένα και μοναδικού Κέντρικ Ναν!

Ο Αμερικανός πήρε πάνω του την ευθύνη στο τελευταίο σουτ και έστειλε στον 7ο ουρανό τον κόσμο της ομάδας. Ασύλληπτος Σλούκας, διέλυσε την άμυνα της Βίρτους η οποία έφτασε κοντά σε μυθική ανατροπή αλλά σε αυτό το γήπεδο οι Πράσινοι δεν γίνεται να χάσουν.

Γιαννακόπουλου παρόντος ο Παναθηναϊκός, με σημαντικό πρόβλημα η Βίρτους

Η Βίρτους Μπολόνια είχε μια σημαντική επιστροφή και μια κομβική απώλεια, ταυτόχρονα, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό μιας και ο Λούκα Μπάνκι είχε στη διάθεσή του τον Ντάνιελ Χάκετ, ενώ Αϊζά Κορντινιέ έμεινε εκτός. Πέραν αυτών, υπολογιζόταν κανονικά και ο Ντεβόντε Κέικοκ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απουσίες και στο ματς έδωσε το παρών ο ιδιοκτήτης της Πράσινης ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αυτό ήταν και το τέταρτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι Ευρωλίγκας που παρακολούθησε, μετά από αυτά με Μονακό, Αρμάνι και Ολυμπιακό. Στον αγώνα αυτό αρκετοί φίλοι του Τριφυλλιού δεν μπήκαν στο γήπεδο, εξαιτίας της αδιανόητης απόφασης της Βίρτους να τους αλλάξει τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή!

"Καταιγιστικός" Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, τα... έχασε η Βίρτους Μπολόνια!

Το πρώτο καλάθι του ματς το πέτυχε ο Σενγκέλια για το 3-0 της Βίρτους Μπολόνια, όμως οι Γκραντ και Γκριγκόνις έφεραν μπροστά τον Παναθηναϊκό για το 3-4. Ο Ντόμπριτς με δύο σερί καρφώματα έγραψε το 7-4, με τον Γκραντ να ισοφαρίζει. Ο Γκριγκόνις έκανε το 7-9, ο Σενγκέλια έφερε τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία και οι Σλούκας, Γκραντ με δύο τρίποντα έγραψαν το 9-15. Ο Ντόμπριτς μείωσε στους 4 πόντους για τους Ιταλούς, αλλά ο Γκραντ ήταν "καυτός" και έγραψε το 11-18. Ο Αμερικανός γκαρντ του Τριφυλλιού ήταν σε... άγρια κατάσταση και έδωσε ασίστ για το +10 της ελληνικής ομάδας, μετά από το τρίποντο του Μήτογλου για το 11-21. Ο Μπελινέλι σκόραρε για τη Βίρτους, με τον Σλούκα να ανταποδίδει με τριποντάρα και με δίποντο για το 14-26. Ο Ζίζιτς έκανε το 16-26 και ο Γκραντ διαμόρφωσε το 16-28, το οποίο ήταν και το σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Ο Ναν έγραψε το 16-30 στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Χάκετ να μειώνει με τρίποντο. Ο Λεσόρ συνδέθηκε, επιτέλους, με το καλάθι για το 19-32 με καρφωματάρα και ο Σλούκας με κλέψιμο έστειλε τη διαφορά στο +15 αναγκάζοντας τον Μπάνκι να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ! Ο Λεσόρ ανέβασε κι άλλο τη διαφορά, με καλάθι του ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ. Πολονάρα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σκόραραν έξω από τα 6,75 μ. για το 22-39 και ο Αμπάς συνέχισε για το -14 της Μπολόνια.

Ο Πολονάρα συνέχισε να είναι αποτελεσματικός, ο Ναν απάντησε και ο Λούντμπεργκ έγραψε το 30-41. Ο Λεσόρ σκόραρε για τους Πράσινους και ο Ναν σημείωσε το 30-45, για το +15 της ελληνικής ομάδας. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν χάρη στους πόντους των Παγιόλα, Λούντμπεργκ και Σενγκέλια σε 37-48. Ο Σλούκας με μία εύστοχη βολή και ο Μήτογλου στον αιφνιδιασμό έστειλαν τη διαφορά στους 13 πόντους εκ νέου, αλλά ο Λεσόρ χρεώθηκε με τεχνική ποινή για αντιαθλητικό φάουλ στον Μπελινέλι. Αυτός δε λάθεψε στις βολές και έκανε το 39-51, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Μίλησε ο νόμος του Ναν και η ηγετική στόφα του Σλούκα!

Ο Λεσόρ σκόραρε για τον Παναθηναϊκό με την έναρξη της τρίτης περιόδου και ο Μπελινέλι απάντησε με τρίποντο για το 42-53. Μήτογλου και Ντάνστον βρήκαν στόχο για τις δύο ομάδες ενώ ο Μπελινέλι μείωσε στους 9 πόντους για τη Βίρτους, κάνοντας το 46-55. Ο ίδιος πέτυχε και τρίποντο, με τον Αταμάν να καλεί τάιμ άουτ σε μια προσπάθειά του να ηρεμήσει τους παίκτες του Τριφυλλιού. Ο Σλούκας "φώναξε" παρών την κατάλληλη στιγμή και με τριποντάρα έγραψε το 49-58, αλλά ο Σενγκέλια αντέδρασε με δύσκολο δίποντο μπροστά στον Μήτογλου. Ο Ντόμπριτς έριξε τη διαφορά στους 5 για την Μπολόνια, όμως ο Γκριγκόνις ήταν "ψυχρός εκτελεστής" και σημείωσε το 53-61. Ο Σλούκας δεν μπορούσε να σταματήσει να σκοράρει, όπως και ο Σενγκέλια για το 57-63. Λεσόρ και Σενγκέλια ήταν εύστοχοι και το δεκάλεπτο έληξε με 59-65.

Η Βίρτους Μπολόνια μπήκε ορμητικά στην τελευταία περίοδο και με τους Σενγκέλια και Μίκι μπόρεσε να μειώσει στον πόντο για το 64-65. Σλούκας και Γκριγκόνις σκόραραν για τον Παναθηναϊκό και έγραψαν το 64-69, αλλά ο Λούντμπεργκ μείωσε στους 3 πόντους και με δικό του τρίποντο ισοφάρισε σε 69-69 ενώ πριν το σουτ ο Μπελινέλι είχε πατήσει ξεκάθαρα εκτός γραμμής! Ο Σενγκέλια έγραψε το 71-69, αλλά ο Ναν εμφανίστηκε την ώρα που έπρεπε και σημείωσε το 71-74. Ο Μπελινέλι με πανδύσκολο τρίποντο ισοφάρισε ξανά για τη Βίρτους. Ο ίδιος έδωσε προβάδισμα στους Ιταλούς, με τον Σλούκα να κάνει το 76-76. Ο Ντόμπριτς έγραψε το 79-76 και ο Γκριγκόνις ισοφάρισε με καλάθι και φάουλ. Ο Λούντμπεργκ αστόχησε και στην τελευταία φάση ο Ναν έδειξε γιατί όποιος δεν τον σέβεται πρέπει να τον φοβάται: πήρε την μπάλα στα χέρια του, μπήκε προς το καλάθι και στο φινάλε του παιχνιδιού χάρισε τη μεγαλειώδη επικράτηση στον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags