Facebook Pixel Ο νέος Ολυμπιακός: 2η μεγάλη μεταγραφή μετά τον Έβανς, φεύγουν 3+2
Μπάσκετ
| 2024-03-31 10:00:00

Ο νέος Ολυμπιακός θέση-θέση: 2η μεγάλη μεταγραφή μετά τον Έβανς, φεύγουν 4+2 - Υπογράφει Έλληνας σέντερ

του Παναγιώτη Νικολάου

Ποιους ζήτησε ο Μπαρτζώκας στο ΣΕΦ και ποιοι αποχωρούν. Το Sportdog.gr παρουσιάζει το πλάνο του Έλληνα κόουτς για την επόμενη σεζόν, το οποίο ήδη υλοποιείται ώστε να αποφευχθούν τα περσινά λάθη. Τι ψάχνουν στην αγορά οι Πειραιώτες και ποιοι δίνουν εξετάσεις για την θέση τους στο ρόστερ

Τα σκαμπανεβάσματα του πρώτου διαστήματος της σεζόν ξεπεράστηκαν, η ομάδα έδεσε με την πάροδο του χρόνου και ο Ολυμπιακός μπορεί να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν. Ήδη παλεύει με αξιώσεις για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs της Euroleague, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και το Πρωτάθλημα φαντάζει ως αυτονόητος στόχος.

Οι φίλοι της ομάδας δεν αισιοδοξούν μόνο για φέτος, αλλά και για τα πρώιμα μηνύματα που λαμβάνουν εν όψει της επόμενης σεζόν. Οι ανανεώσεις Πίτερς, Φαλ και η διαφαινόμενη απόκτηση του Έβανς δείχνουν πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα ενισχυθούν στοχευμένα.

Από τη στιγμή που έρχεται (εκτός απροόπτου) ο Έβανς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε τον παίκτη που θα του δώσει το "εύκολο" σκορ στην περιφέρεια, η οποία ωστόσο αποτελεί τη γραμμή που πιθανότατα θα έχουμε τις περισσότερες ανακατατάξεις. Ο Γουόκαπ δεν... κουνιέται, δεν ισχύει όμως το ίδιο για Γουίλιαμς-Γκος, Κάνααν, Μπραζντέικις, Λούντζη και Μήτρου-Λονγκ.



Η λογική λέει πως δύο από τους τρεις προαναφερθέντες ξένους θα αποχωρήσουν, με τον Μπαρτζώκα να θέλει έναν ακόμα περιφερειακό. Θα μπορούσε να είναι ο Λόιντ της Μονακό ή κάποιος παίκτης τέτοιου τύπου, αφού ο Αμερικάνος δεν είναι η μόνη περίπτωση που εξετάζεται. Πάντως ο Έλληνας κόουτς δεν θα βιαστεί να καταλήξει στην επιλογή, καθώς η περίπτωση Έβανς είναι αυτή που τον... καίει περισσότερο. Άπαξ και κλείσει ο πρώτος του στόχος, ο "Σκακιστής" θα έχει χρόνο να αναζητήσει τον έξτρα γκαρντ.

Όσο για τον Λούντζη, η παραμονή του ή μη θα κριθεί από την απόφαση που θα πάρουν οι Ερυθρόλευκοι για την ενίσχυσή τους με Έλληνες παίκτες. Στο προσκήνιο βρίσκεται ο Ζούγρης του Περιστερίου, που πιθανώς να πάρει τη θέση του Τανούλη. Από εκεί και πέρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός είτε θα κινηθεί για έναν ακόμα Έλληνα, μάλλον γκαρντ, είτε θα κρατήσει τον Λούντζη ως ρολίστα. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, για τον οποίο τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα προς το παρόν. Ακούγεται ωστόσο ότι τσεκάρεται και η περίπτωση του αδερφού του, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, που κάνει καλή σεζόν στο Περιστέρι.

 

Εννοείται πως ο Παπανικολάου... δεν πάει πουθενά, όπως και ο Πίτερς, που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, αλλά και ο ΜακΚίσικ, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2025.

Στις θέσεις των ψηλών ουσιαστικά η μόνη σίγουρη αλλαγή θεωρείται η αποχώρηση του Σίκμα. Για την πιθανότητα απόκτησης του Ζούγρη αναφερθήκαμε νωρίτερα, με τους Πειραιώτες να είναι απόλυτα καλυμμένοι από τη στιγμή που διαθέτουν μία πολύ ισχυρή τετράδα με Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ και Ράιτ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Γιαννακόπολου ο Παπαγγιάννης - Πόιθρες, Κουζμίνσκας για ΠΑΟ - Τέλος για Ολυμπιακό μετά το Βελιγράδι!

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags