Facebook Pixel Sportdog.gr | Σφαιρόπουλος: "Φτιαγμένος για F4 o Ολυμπιακός - Αυτή είναι η μεγαλύτερή του δύναμη"
Μπάσκετ
| 2024-04-03 16:06:00

Σφαιρόπουλος: "Φτιαγμένος για F4 o Ολυμπιακός - Αυτή είναι η μεγαλύτερή του δύναμη"

Sportdog Team

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο κίνητρο της ομάδας του.

Οι Σέρβοι υποδέχονται τον Ολυμπιακό (4/4, 20:00) για την 33η αγωνιστική της Euroleague και ο Έλληνας προπονητής έχει τις επιστροφές των Τεόντοσιτς και Ντος Σάντος στο τελευταίο εντός έδρας ματς του Ερυθρού Αστέρα στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που ήταν φτιαγμένη για το Final Four. Έχει εμπειρία και ποιότητα, αυτή είναι μια ομάδα που τώρα παλεύει για πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Θα έχουμε επιπλέον κίνητρο για να τελειώσουμε το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους μας με ένα καλό αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να κερδίσουμε.

Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά ομαδικά και προς στις δύο πλευρές του παρκέ παίζει ομαδικά και αυτό είναι η μεγαλύτερη του δύναμη. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο σε έναν ή δύο παίκτες, γιατί περισσότεροι από αυτούς μπορεί να μας βλάψουν. Αν χαλαρώσουμε για δύο ή τρία λεπτά, μπορεί να είμαστε πολύ πίσω, κάτι που μπορεί να κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη. Η συνέπειά μας είναι πολύ σημαντικό πράγμα, θα πρέπει να αντιδράσουμε ως ομάδα, να μην τους επιτρέπουμε εύκολους πόντους, επίσης επιθετικά να διαβάζουμε την άμυνά τους και να είμαστε έξυπνοι σε όλες τις καταστάσεις που θα μας βάλουν» .

Για το ότι θα βρεθεί αντίπαλος με πρώην ομάδα του: «Όταν παίζεις απέναντι στην πρώην ομάδα σου, είναι πάντα ξεχωριστό. Δεν μπορείς απλά να ξεχάσεις ότι ήσουν εκεί για επτά χρόνια. Τώρα όμως είμαι στον Ερυθρό Αστέρα και θα βάλω τα δυνατά μου για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον Τόμπκινς: «Ο Τρέι δεν θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά είναι στα τελευταία στάδια για να βρει τον ρυθμό του. Σε λίγες μέρες, ίσως μια εβδομάδα, μπορούμε να τον περιμένουμε».

Για τους Τεόντοσιτς και Ντος Σάντος: «Είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψαν οι Ντος Σάντος και Τεόντοσιτς, κάτι που θα βοηθήσει πλέον τον Χάνγκα, ο οποίος ήταν ο μοναδικός μας πλέι μέικερ. Είναι καλό που σχεδόν όλοι επιστρέφουν. Αυτό θα αυξήσει τις επιλογές μας στο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να δώσουμε την ευκαιρία στους παίκτες που αναρρώνουν από τραυματισμούς να πιάσουν ρυθμό, να είναι μέρος της ομάδας σε καλή κατάσταση. Θα είναι πιο εύκολο γι 'αυτούς να μπουν σε αγωνιστική κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο NBAer που θέλει ο Αταμάν, ούτε Μίσιτς ούτε Μίχαϊλιουκ - Αποχώρηση-βόμβα σε Ολυμπιακό - Κοιτάζουν Πουλακίδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags