Facebook Pixel Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Μεγάλο διπλό με... εντολή Μόουζες Ράιτ (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-04-04 22:05:00

Ήταν Ράιτ, έγινε πράξη! Θρυλική απόδραση Ολυμπιακού από τη Σερβία με "όργια"... Μωυσή (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Τεράστια νίκη για την ομάδα του Μπαρτζώκα, η οποία αρνήθηκε να χάσει και έφυγε με μεγάλο διπλό από τη Σερβία.

Τρομερός Μόουζες Ράιτ, κουβάλησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλο διπλό στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με το τελικό 86-89! Οι Πειραιώτες θα είναι στην εξάδα, πλέον παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας αν προκύψει ήττα από τις Μπάρτσα, Μονακό ή Παναθηναϊκό.

Προβάδισμα Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος

Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν αποφασιστικά την αναμέτρηση και προσπάθησαν να αποκτήσουν προβάδισμα από την αρχή. Και το πέτυχαν. Ο Γουόκαπ με εύστοχο τρίποντο πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς, για το 0-3 και ο Μπολομπόι μείωσε σε 2-3. Κάνααν και Γουόκαπ σκόραραν για την ελληνική ομάδα, σημείωσαν το 2-8 και ανάγκασαν τον Σφαιρόπουλο να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ για να αποτρέψει τα χειρότερα. Ο Φαλ διεύρυνε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, με τους Χάνγκα και Γκεντράιτις να ρίχνουν την απόσταση του Αστέρα από τους Πειραιώτες παρά το καλάθι του Παπανικολάου. Ο Χάνγκα έκανε το 9-12 και έβαλε στο παιχνίδι και τον κόσμο του Ερυθρού, ενώ οι Σέρβοι έφτασαν στον πόντο χάρη σε καλάθι του Ντος Σάντος. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα ασφαλείας με 7 σερί πόντους του Άλεκ Πίτερς και ο Λαρεντζάκης με τρίποντο πέτυχε το 11-21. Ο Τεόντοσιτς μείωσε για το 14-21, με τον Γκος να σημειώνει το 14-23 το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τους Μίτροβιτς, Γκεντράιτις έκαναν το 18-23 "ψαλιδίζοντας" τη διαφορά όμως ο ΜακΚίσικ το πήρε πάνω του και έφερε τη διαφορά στους 7 πόντους. Το καλάθι του Μόουζες Ράιτ για το 21-30 ήταν η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι για τον Σφαιρόπουλο, ο οποίος πήρε τάιμ άουτ. Οι Σέρβοι είχαν σφυγμό και μείωσαν στους 4 πόντους με τους Γκεντράιτις και Χάνγκα, αλλά οι Γκος και Ράιτ έγραψαν το 26-35. Μίτροβιτς και Νέντοβιτς πέτυχαν αναπάντητα καλάθια και ο Μπραζντέικις έκανε το 30-38. Ο Ερυθρός Αστέρας τότε έτρεξε ένα σερί 9-4 και με πρωταγωνιστές τους Μπολομπόι και Χάνγκα έκλεισε το πρώτο μέρος με 39-42, δείχνοντας πως δε θα πέσει αμαχητί.

Ο Ερυθρός το πάλεψε, αλλά ο Μόουζες Ράιτ δεν ήθελε να χάσει!

Ο Ολυμπιακός άρχισε σοβαρά την τρίτη περίοδο και με τρίποντα από τους Παπανικολάου και Γουόκαπ έφτασε στο +9, για το 39-48. Ο Μπολομπόι μείωσε για τον Ερυθρό Αστέρα και ο Νέντοβιτς σημείωσε το 44-50 μετά από καλάθι του Πίτερς. Φαλ και Γκεντράιτις βρήκαν στόχο για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 52-52 χάρη σε δύο σερί τρίποντα του Νεμάνια Νέντοβιτς που ήταν "καυτός". Ο Γκος έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με πανδύσκολο τρίποντο για το 52-55, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο. Ο Παπανικολάου πέτυχε κι αυτός καλάθι έξω από τα 6,75 μ. για το +4 των Πειραιωτών, με τους Σέρβους να γράφου για το 56-58 χάρη στις εύστοχες βολές του Μίτροβιτς. Μήτρου-Λονγκ και Μπολομπόι σκόραραν για τις ομάδες τους, με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού να ισοφαρίζει κιόλας σε 61-61 με ασύλληπτο καλάθι και φάουλ! Οι Σέρβοι, μάλιστα, μπήκαν και σε θέση οδηγού για πρώτη φορά στον αγώνα όταν ο Τεόντοσιτς έριξε τρίποντη... βόμβα και διαμόρφωσε το 64-63 το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ, που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό και ο Μήτρου-Λονγκ έγραψε το 64-67, αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει πάραυτα τάιμ άουτ. Ο Μπολομπόι μείωσε στον πόντο, με τον Μόουζες Ράιτ να γράφει το 66-69 και να κερδίζει την αποβολή του Μίτροβιτς ο οποίος έκανε το πέμπτο του φάουλ 7:14 λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Ράιτ και Νέντοβιτς σημάδεψαν σωστά, με τον ψηλό του Ολυμπιακού να γράφει το 69-75 με διαδοχικούς πόντους του. Μπολομπόι και Γκος έκαναν το 71-77 και οι Πειραιώτες κράτησαν το +6 με τρίποντο του Παπανικολάου. Ο Νέντοβιτς μείωσε σε 77-81 και ο Ράιτ με 1/2 βολές έκανε το 77-82. Ο Μπολομπόι έκανε ακριβώς το ίδιο για το 78-82 και ο Γκεντράιτις μείωσε στον πόντο με απαιτητικό τρίποντο 1:31 λεπτά πριν το τέλος του ματς! Ο Μόουζες Ράιτ σ κόραρε για το +3 των Πειραιωτών, οι Σέρβοι απάντησαν με τρίποντο αλλά ο Ράιτ με ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ έκανε το 84-87! Ο Γκεντράιτις εν συνεχεία έκανε... airball σε ελεύθερο τρίποντο, ο Μήτρου-Λονγκ έχασε 2 βολές αλλά ο Αστέρας μείωσε στον πόντο με τον Γκεντράιτις. Ο Τόμας Γουόκαπ με 2/2 βολές σημείωσε το τελικό 86-89 υπογράφοντας τη μεγάλη επικράτηση των ερυθρόλευκων.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags