Facebook Pixel Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός: Τεράστιο διπλό 2ης θέσης! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-04-05 23:23:00

Ατσάλινος ΠΑΟ, το έκανε θρίλερ αλλά πήρε διπλό 2ης θέσης στο Μόναχο - Τώρα μιλάει ο νόμος του ΟΑΚΑ! (Vid)

Sportdog Team

Μεγάλο διπλό για την ελληνική ομάδα και πλέον αν το Τριφύλλι κερδίσει την Άλμπα στο ΟΑΚΑ, παίρνει τη δεύτερη θέση.

Αρνείται να χάσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρότι ήταν σε κακή μέρα πήρε τεράστιο διπλό στο Μόναχο επί της Μπάγερν επικρατώντας με 82-75! Σπουδαίο ματς από τους Σλούκα και Ναν, παρών δήλωσαν οι Χουάντσο και Παπαπέτρου. Επόμενος αγώνας με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, όπου με νίκη το Τριφύλλι κατακτά τη 2η θέση.

Προβλήματα για την Μπάγερν, "καθαρός" ο Παναθηναϊκός

Χωρίς τους Αντρέας Ομπστ και και Ντέβιν Μπούκερ έπαιξαν οι Βαυαροί, μιας και ο Γερμανός γκαρντ ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο συνέβη και με τον Αμερικάνο ψηλό, που υπέφερε από πόνους στον αστράγαλο. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με την δωδεκάδα του, καθώς όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για δράση. 

Πράσινο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Ντίνος Μήτογλου ξεκίνησε... αγριεμένος το ματς και πέτυχε τους πρώτους 6 πόντους για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και με τους πόντους των Μπολμάρο, Ιμπάκα και Μπόνγκα διαμορφώθηκε το 7-6. Ο Μάριους Γκριγκόνις υπέπεσε σε δύο σερί λάθη και αντικαταστάθηκε από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, με τους Πράσινους να βρίσκουν πόντους και από τον Ματίας Λεσόρ ενώ ο Ιμπάκα αποδείχθηκε... πονοκέφαλος σκοράροντας ακόμη ένα τρίποντο και η Μπάγερν πήρε προβάδισμα με 12-8. Η επίθεση του Τριφυλλιού ήταν προβληματική και οι Βαυαροί έγραψαν το 15-8 με σουτ του Γκίφι.

Ο Παπαπέτρου φώναξε παρών την κατάλληλη στιγμή και αφού πέτυχε τρίποντο, έβγαλε άμυνα και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μείωσε στους 2 πόντους αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μπαμπ σκόραρε κι άλλο τρίποντο για τους "καταιγιστικούς" Γερμανούς για το 18-13 της Μπάγερν και αυτό ήταν το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε αμέσως χάρη στους πρώτους πόντους των Ναν και Σλούκα στην αναμέτρηση, όμως οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 6-0 με τα τρίποντα που βρήκαν στόχο από τους Μπαμπ και Γκίφι. Η ελληνική ομάδα έφερε ξανά το ματς σε απόλυτη ισορροπία με καλάθι και φάουλ του Ναν και με τρίποντο του Χουάντσο. Οι δύο ομάδες πορεύονταν αγκαζέ και προέκυψε το 28-28, με το Τριφύλλι να κρατάει ως θετικότατο στοιχείο την φοβερή παρουσία του Ερνανγκόμεθ.

Ο Παπαπέτρου έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και ο Λεσόρ έγραψε το 28-32 με πανδύσκολο σουτ. Ο Χουάντσο διεύρυνε το πράσινο προβάδισμα, αλλά ο Λούτσιτς μείωσε σε 31-34 με καλάθι και φάουλ παίρνοντας το τρίτο φάουλ του Ματίας Λεσόρ. Ο Παπαπέτρου ήταν ορεξάτος και σημείωσε το 31-37, με την Μπάγερν να επανέρχεται με τους Μπολμάρο και Λούτσιτς. Ο Σλούκας ευστόχησε σε προσπάθεια έξω από τα 6,75 μ. και έκανε το 35-40. Ο Μπολμάρο είχε 1/2 βολές και έγραψε το 36-40, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Σλούκας να τον πιεις στο ποτήρι, Παναθηναϊκός "φτιαγμένος" για Final 4!

Ο Σλούκας πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεύτερου μέρους και ο Έντουαρντς απάντησε με τρίποντο για το 39-42. Ναν και Μπόνγκα σκόραραν για τις δύο ομάδες, με τον Έντουαρντς να ισοφαρίζει. Ο Ναν έδωσε ξανά προβάδισμα στους Πράσινους για το 44-46 και ο ίδιος με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 5 πόντους, με τον Λάσο να καλεί τάιμ άουτ φοβούμενος τα χειρότερα. Οι Μπαμπ και Έντουαρντς πέτυχαν δύσκολα καλάθια και η Μπάγερν ισοφάρισε σε 49-49, με τον Παναθηναϊκό να ζορίζεται στην επίθεση.

Λεσόρ και Μπαμπ σκόραραν, με την ελληνική ομάδα να παίρνει προβάδισμα 52-54 χάρη στον Γκριγκόνις. Ο Χάρις ισοφάρισε για τους Γερμανούς, αλλά ο Λεσόρ μπόρεσε να βάλει ξανά σε θέση οδηγού τον ΠΑΟ με 54-56. Ο Ναν πήρε την τελευταία επίθεση της τρίτης περιόδου και πέτυχε ένα πανέμορφο καλάθι, γράφοντας το 54-58 με το οποίο μπήκαν οι ομάδες στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Λεσόρ και Γκραντ έδωσαν το μεγαλύτερο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με την εκκίνηση της τελευταίας περιόδου για το 54-61, αλλά ο Ιμπάκα μείωσε στους 5 πόντους με ατομική ενέργεια. Ο Γκραντ δε λάθεψε στο ζεύγος βολών, όμως ο Μπολμάρο σκόραρε 6 διαδοχικούς πόντους για το 62-63. Ο Μπαμπ, μάλιστα, πέτυχε και τρίποντο για την Μπάγερν και την έβαλε μπροστά με 2 πόντους. Ο Σλούκας με τρίποντο σκόραρε και έδωσε πολύτιμη ανάσα στην ομάδα του, ενώ ο Λεσόρ έστειλε τη διαφορά στο +3. Ιμπάκα και Χουάντσο ήταν εύστοχοι, ενώ ο Λούτσιτς ισοφάρισε σε 70-70.

Ο Γκραντ πέτυχε ένα τρομερά δύσκολο τρίποντο και ο Λεσόρ στον αιφνιδιασμό έγραψε το 70-75, με τον Πάμπλο Λάσο να παίρνει τάιμ άουτ και το γήπεδο να μετατρέπεται σε... ΟΑΚΑ! Ο Σλούκας δεν βαριόταν να δίνει ασίστ, ο Χουάντσο σκόραρε τριποντάρα κάνοντας το 70-78, αλλά οι Έντουαρντς και Λούτσις σε χρόνο... dt μείωσαν σε 75-78. Ο ηγέτης Σλούκας έκανε 2/2 βολές για το 75-80 και ο Ναν έστειλε τη διαφορά στο +7 για το τελικό 75-82.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-40, 54-58, 75-82.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags