Κοινή ανακοίνωση έβγαλαν η Εuroleague, οι προπονητές, οι παίκτες και οι διαιτητές αναφέροντας ότι όλοι οφείλουν να συμβάλουν με κάθε τρόπο στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας, προάγοντας τον σεβασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από μία ιστορική σεζόν, θα θέλαμε όλοι να δείξουν τη δέσμευση και την ενότητά τους για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που δημιουργεί περιττές και αδικαιολόγητες συγκρούσεις.

Υπό το φως δημόσιων δηλώσεων που έγιναν σχετικά με την απόδοση των διαιτητών από διάφορα άτομα, από διάφορες ομάδες κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, θέλουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας, να γιορτάσουμε τους αγώνες και να προάγουμε τον σεβασμό.

Επίσης, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μία ομάδα εργασίας για την από κοινού ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα προάγουν τις αξίες του σεβασμού, του αθλητισμού, του υγειούς ανταγωνισμού για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε εκατομμύρια φίλους του μπάσκετ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόλις βγήκε: Οι ημερομηνίες των δύο πρώτων αγώνων για ΠΑΟ και Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Euroleague (pic)