Το εγκώμιο του Τσους Ματέο έπλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Ρωτήθηκε για τα βραβεία της Εuroleague o προπονητής των «ερυθρόλευκων» και τόνισε ότι δίκαια ο τεχνικός της Ρεάλ αναδείχθηκε ο κορυφαίος της φετινής διοργάνωσης.

«Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό. Δεν είχα ιδέα την πρώτη φορά ότι είχε ανακοινωθεί ότι ήμουν εγώ. Πέρυσι μου ανακοινώθηκε εδώ. Φυσικά με χαροποίησε, αλλά αλήθεια σας λέω ότι δεν με νοιάζει, γιατί και τις δύο προηγούμενες χρονιές που βγήκα δεν πήραμε την Euroleague.

Εδώ υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας, που ψηφίζουν προπονητές, παίκτες, κόσμος, προφανώς είναι κάτι υποκειμενικό. Δε νομίζω ότι κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα που δεν ήταν στην πρώτη ή στη δεύτερη πεντάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας και όχι οι ατομικοί τίτλοι. Τη φετινή χρονιά η δουλειά μας, εμένα και των προπονητών ήταν πιο δύσκολη από τις προηγούμενες δύο.

Ο Τσους Ματέο άξιζε 100% τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε όλη τη χρονιά. Για ποιο λόγο να μην είναι αυτός; Υπάρχουν φανταστικοί παίκτες που είναι στην πρώτη και στη δεύτερη πεντάδα και υπάρχουν φανταστικοί παίκτες που δεν είναι», είπε ο Μπαρτζώκας.

Επίσης, δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Ένωση: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στα play offs. Αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ, που έχει πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Αυτού του είδους οι ομάδες με προβλήματα βρίσκουν κίνητρο να παίξουν απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Και επειδή οι παίκτες και ο προπονητής έχουν ποιότητα και περηφάνια ήταν πολύ ανταγωνιστικοί για 20 λεπτά.

Οι παίκτες μας δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Έχουμε άλλο ένα ματς το Σάββατο και μετά πάμε στο Final Four της Euroleague και όποιος παίκτης δεν πιέσει τον εαυτό του να παίξει με ένταση δεν θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για το παιχνίδι με τη Ρεάλ».

Για τον Μόουζες Ράιτ: «Ο Μόουζες είναι ένας παίκτης, που ερχόμενος στον Ολυμπιακό βοήθησε σημαντικά η ομάδα μας να αρχίζει να κερδίζει παντού. Αυτή ήταν μία απόφαση πολύ δύσκολη για μένα, μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στον Ολυμπιακό. Από αγωνιστικά κριτήρια δεν είχα κάποιον να κόψω. Κάθε παίκτης δίνει μία διάσταση στο παιχνίδι μας, κάθε παίκτης έχει ικανότητα, κάθε παίκτης έχει προσφέρει να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αποφάσισα να κόψω τον Μόουζες, γιατί ήταν το λιγότερο χρονικό διάστημα στην ομάδα. Ο Μόουζες έχει συμβόλαιο στην ομάδα μας και του χρόνου και τον υπολογίζουμε κανονικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μένα είναι από τους rising stars του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη αντίδραση Κούγια στο sportdog - Μετά την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό!