Μια τρομερή καραμπόλα φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει στο ρόστερ τού Παναθηναϊκού το προσεχές καλοκαίρι, καθώς είναι σαφές ότι η παραμονή τού Κέντρικ Ναν στο Τριφύλλι έχει αλλάξει τα δεδομένα για τους Πράσινους.

Γιατί από τη στιγμή που έμεινε ο Αμερικανός, είναι σχεδόν έτοιμο το ρόστερ του κλαμπ. Κι εδώ αξίζει να θυμίσουμε κάτι που είχαμε γράψει καιρό πριν, όταν ακόμα δεν "άνοιγε" κανείς το θέμα τού Ναν και της παραμονής του. Θυμάστε τι είχαμε γράψει; Ότι παίκτες με το εκτόπισμα του Κέντρικ, που ήρθε στην Ευρώπη για να βρεθεί στην κορυφή, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα - Φυσικά και χρειάζεται τεράστιο συμβόλαιο για να πειστεί.

Πολύ σημαντικό για εκείνον είναι η ομάδα να βρεθεί στην κορυφή - Στην προκειμένη περίπτωση να βρεθεί (που βρέθηκε!) στο Final 4 της Ευρωλίγκας! Γιατί θα γινόταν από άλλη βάση η κουβέντα αν δεν είχε προκριθεί ο Παναθηναϊκός και έγινε από άλλη βάση τώρα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Αυτό και κλείνουμε το θέμα του Ναν.

Τι άλλο θα επιδιώξει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το προσεχές καλοκαίρι; Αρχικά να φέρει έναν ψηλό που να κάνει τη δουλειά κάτω από τη ρακετα μαζί με τον Λεσόρ και τον Αντετοκούνμπο. Υπάρχουν αρκετές λύσεις, θα έρθει ένας ψηλός για να πάρει τη θέση τού Μπαλτσερόφσκι και ο τελευταίος να πάει στο σπίτι του. Αυτό είναι, περίπου, τυπικό που γράφουμε, καθώς θα γίνει δεδομένα.

Μεγάλη καψούρα τού Δημήτρη είναι να ντύσει ξανά με την πράσινη φανέλα τον Χεζόνια, που τελειώνει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Υπάρχει ρεπορτάζ για πρόταση 7 εκατ. ευρώ (μεικτά!) τον χρόνο που του προσφέρει η Μπαρτσελόνα, στο κόλπο παραμένει πάντα και η Ρεάλ, ενώ ο Κροάτης άσος πάντα έχει στο μυαλό του και το ΝΒΑ, ενώ εσχάτως μπήκε στο κόλπο της διεκδίκησής του και η Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είναι η αγαπημένη του ομάδα, βρίσκεται στο επίπεδο να διεκδικεί Ευρωλίγκα (όχι όπως στην πρώτη του θητεία), μπορεί να του δώσει συμβόλαιο-κίνητρο για να έρθει στην Ελλάδα.

Ποιος μπορεί να φύγει για να έρθει ο Χεζόνια; Ο Χουάντσο, που λαμβάνει σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Μπορεί να γίνει τέτοια κίνηση; Εδώ είναι που εμφανίζεται η καραμπόλα: Πλην του Χεζόνια, τις τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό συζητιέται πολύ το όνομα του Λορέντζο Μπράουν! Που ήταν εκπληκτικός στη σειρά με τη Μακάμπι και, από τη στιγμή που ο Βιλντόζα θα χαιρετίσει, θα μπορούσε να πάρει τη θέση του.

Ο Λορέντζο, βέβαια, έχει συμβόλαιο με τη Μακάμπι, αλλά υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα του Ισραήλ και διάφορα σενάρια για το αν θα συνεχίσει και ο Μπράουν και άλλοι παίκτες τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, πλην του Παναθηναϊκού τον θέλει η Ρεάλ, καθώς πλην της αγωνιστικής του αξίας έχει και ισπανικό διαβατήριο. Κι εδώ είναι που έχει αναπτυχθεί σεναριολογία: Μήπως το διαβατήριο που ψάχνει η Ρεάλ μέσω του Λορέντζο Μπράουν μπορεί να το βρει στον Χουάντσο, αν τον αφήσει ελεύθερο ο Παναθηναϊκός το προσεχές καλοκαίρι (αφού θα έχει αποκτήσει τον Χεζόνια); Το ίδιο, αλλά από την ανάποδη, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για την Μπαρτσελόνα: Αν αφήσει ήσυχο τελικά τον Χεζόνια για να έρθει στο Τριφύλλι, θα μπορούσαν οι Πράσινοι να αφήσουν ελεύθερο/στείλουν στην Μπάρτσα τον Χουάντσο, και να τους "δώσουν" έναν παιχταρά με ισπανικό διαβατήριο;

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει, τελικά, αλλά είναι κομματάκι δύσκολο τη νέα σεζόν να έρθουν στον Παναθηναϊκό Λορέντζο Μπράουν και Χεζόνια και, παράλληλα, να μείνουν στην ομάδα οι Χουάντσο και Βιλντόζα. Γιατί μπορεί να προκύψουν καραμπολες που, τώρα, μοιάζουν ακόμα μακρινά σενάρια...