Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα να "κόψει" από το ρόστερ της Α1 τον Μόουζες Ράιτ, αν και καλό είναι να θυμίσουμε ότι τη συγκεκριμένη εξέλιξη την είχατε διαβάσει από τις 8 Μαΐου στo sportdog (δηλαδή 6 μέρες πριν από την οριστική απόφαση του coach B!), στο θέμα με τίτλο Τρέλα Γιαννακόπουλου, ο επόμενος μετά τον Ναν - Φήμες για μεγάλη επιστροφή!

Μεταξύ άλλων αναφέραμε για τον Μπαρτζώκα σε εκείνο το ρεπορτάζ, φωτογραφίζοντας τον Ράιτ, ότι... "Η αίσθηση που δίνει ο Έλληνας τεχνικός είναι ότι θα "κόψει" ψηλό στους τελικούς, γιατί έτσι κι αλλιώς πρέπει να "κόψει" κάποιον. Θα το κάνει γιατί θέλει να δοκιμάσει πράγματα για τη νέα σεζόν, που ακούγεται ότι δεν θα συνεχίσουν και Φαλ και Μιλουτίνοφ και Ράιτ στο Λιμάνι; Θα το κάνει γιατί όντως αυτό θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του αγωνιστικά; Θα το κάνει για να δείξει σε όλους ότι μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και χωρίς αυτό το αβανταζ; Ίσως να ισχύουν και τα τρία".

Να γράψουμε, τώρα, κάτι ακόμα που μπορεί σε λίγο καιρό να επιβεβαιωθεί ξανά (ίσως και πάλι από τον ίδιο τον Γιώργο Μπαρτζώκα!) για παίκτη που απασχόλησε τον Ολυμπιακό από την Μπασκόνια; Προφανώς, δεν θα γράψουμε εδώ για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, που ξανά είχατε διαβάσει πρώτοι στο sportdog εδώ και μήνες και μετά το είδατε κι αλλού. Το όνομα του Έλληνα άσου όντως απασχολεί, τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό, και θα βρεθεί στο επίκεντρο αν επιβεβαιωθεί ότι το καλοκαίρι του 2024 μπορεί να φύγει χωρίς buy out (αν και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026!).

Υπάρχει, όμως, κι άλλος παίκτης της Μπασκόνια που έχει "γυαλίσει" στον Μπαρτζώκα, αν και πριν από λίγο καιρό ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2029 με την Μπασκόνια. Ο λόγος γίνεται για τον Τάντας Σεντεκέρσκις, φόργουορντ στα 2.03 μ., που είναι ο παίκτης ακριβώς που λατρεύει ο Μπαρτζώκας (εν τάχει αυτό που θα λέγαμε παίκτης ομάδας και προπονητή) και μπορεί να παίξει άνετα στη θέση 3 μαζί με τον Παπανικολάου, που θα έχει φορτωθεί άλλη μια σεζόν στην πλάτη. Και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί, σταδιακά, η διάδοχη κατάσταση στη θέση 3.

Πρώτη ερώτηση και, τυπικά, η πιο σημαντική: Με συμβόλαιο μέχρι το 2029 πώς θα φύγει από την Μπασκόνια; Αρχικά κανείς δεν ξέρει τους όρους που υπάρχουν στη συμφωνία με τους Ισπανούς, αν τυχόν προβλέπεται κάποιο buy out και κ.λπ. Εκτός αν κάποιος στη Μπασκόνια έχει την πεποίθηση ότι, όντως, ο Σεντεκέρσκις θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2029 στην ομάδα.

Το επόμενο και εξίσου σημαντικό, είναι ότι ο Τάντας υπέγραψε ανανέωση με τον Ιβάνοβιτς, ενώ το καλοκαίρι έχει βουίξει η πιάτσα ότι θα πάει στην Μπασκόνια ο Λάκοβιτς. Αυτό σημαίνει ότι ένας παίκτης αυτής της αξίας θα φύγει; Προφανώς όχι. Αλλά μέσα στην αναμπουμπούλα των αλλαγών, και με δεδομένο ότι ο Μπαρτζώκας τον έχει ξεχωρίσει από την Ισπανία, αποκλείει κανείς κάποιος από τους Ρογκαβόπουλο ή Σεντεκέρσκις να αποχωρήσει τελικά;