Ολη η Ευρώπη πλέον έχει το βλέμμα της στραμμένο στο φάιναλ-φορ του Βερολίνου και μετά από αυτό θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων. Ηδη έχουν ξεκινήσει, άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Κίναν Εβανς της Ζαλγκίρις, αλλά μετά τους αγώνες της Γερμανίας η κατάσταση θα γίνεται πιο κινητική παρότι ακολουθούν οι τελικοί πρωταθλήματος σε όλη την Γηραιά Ηπειρο.

Ο Λορέντζο Μπράουν είναι ήδη ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της αγοράς παρότι έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με την Μακάμπι. Ο Αμερικάνος, όμως, δεν θέλει να συνεχίσει στο Ισραήλ για τους λόγους, που ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Ετσι τόσο η Ρεάλ όσο και η Φενέρ τον πολιορκούν για να τον κάνουν δικό τους. Τον παίκτη θέλει και ο Παναθηναϊκός, προς το παρόν, όμως, δεν έχει κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση.

Αυτόν, που θέλει επίσης το «τριφύλλι» είναι ο Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα για διακοπές. Ο Μίσιτς, πάντως, δεν είναι ελεύθερος, αφού έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με τους Σάρλοτ Χόρνετς. Εκεί, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, οπότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη. Αν γίνει κάτι τέτοιο τελικά ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο και επειδή μπορεί να δώσει πολλά χρήματα αλλά και λόγω Αταμάν.

Στο ίδιο καθεστώς με τον Μίσιτς είναι και ο Σάσα Βεζένκοφ. Δεν είναι ικανοποιημένος στο Σακραμέντο, θέλει να πάει σε άλλη πολύ καλή ομάδα του ΝΒΑ, κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εύκολο. Δεν θέλει επίσης να πάει σε μία κατάσταση αλά Χόρνετς, για τον απλούστατο λόγο ότι θέλει να είναι ανταγωνιστικός. Και ως γνωστόν ομάδες σαν τους Χόρνετς χάνουν στα περισσότερα παιχνίδια.

Μετά το φάιναλ-φορ λοιπόν και ακόμη πιο αργά θα φανεί τι θα γίνει με τον Μίσιτς και τον Βεζένκοφ, περιπτώσεις, που είναι πυραυλοκίνητες. Του Λορέντζο Μπράουν θα κριθεί πιο νωρίς καθώς είναι στην Ευρώπη και γενικά η περίπτωσή μετακόμισής του σε άλλη ομάδα είναι πιο απλή σε σχέση με αυτές που αναφέραμε: του Μίσιτς, δηλαδή, και του Βεζένκοφ.