Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη που ήταν πρωταθλήτρια και στις δύο διοργανώσεις την ίδια σεζόν, το 2018, και τώρα φιλοδοξεί να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα.

Η 26η Μαΐου και η 1η Ιουνίου είναι οι δύο ημερομηνίες που οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν σημειώσει στο ημερολόγιο τους. Την πρώτη από αυτές τις μέρες, η ομάδα μπάσκετ θα προσπαθήσει να γίνει κάτοχος της Euroleague, αλλά θα πρέπει να περάσει πρώτα το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό και αν προκριθεί στον τελικό θα κοντραριστεί ή με τον Παναθηναϊκό ή με τη Φενέρμπαχτσέ. Την πρώτη μέρα του Ιουνίου η ποδοσφαιρική ομάδα θα παίξει με τη Ντόρτμουντ στο ματς που θα δώσει το τρόπαιο του Champions League.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδοξεί να πετύχει ένα ευρωπαϊκό double που έχει επιτευχθεί μόνο μία φορά στην ιστορία. Η ίδια η ισπανική ομάδα το έκανε το 2018. Στη συνέχεια, η ποδοσφαιρική ομάδα νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στο Κίεβο. Η ομάδα μπάσκετ κατέκτησε την Ευρωλίγκα επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 85-80 στο Βελιγράδι.

Το 2022, το άγγιξε ξανά όταν οι ομάδες από τα δύο τμήματα έφτασαν στους αντίστοιχους τελικούς τους. Η ομάδα ποδοσφαίρου κέρδισε ξανά τη Λίβερπουλ με 1-0, αλλά η ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε με 57-58 από την Αναντολού Εφές.

Το 2024, οι λευκοί έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ονειρεύονται να επαναλάβουν αυτό το κατόρθωμα. Το 12o Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο μπάσκετ και το 15o στο ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να φτάσουν σε λιγότερο από μία εβδομάδα διαφορά στη Μαδρίτη, επαναλαμβάνοντας το ασυνήθιστο κατόρθωμα του 2018 και κάνοντας τη σεζόν 23-24 μία από τις καλύτερες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Όμως, κάτι ανάλογο ευελπιστεί και ο Ολυμπιακός που φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό τελικό, όπου στις 29 Μάη θα αντιμετωπίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Φιορεντίνα.

Λίγες μέρες νωρίτερα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό της Euroleague με φόντο τον τίτλο στις 26 Μάη. Πάντως, όποια από τις δύο ομάδες προκριθεί θα έχει την ευκαιρία για ένα ευρωπαϊκό double.