Τα αδέρφια του στο Βερολίνο ελπίζει να δει ο Κώστας Αντετοκούνμπο, όπως δήλωσε πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού την Τετάρτη (22/5) εν όψει του Final Four της Εuroleague.

«Ελπίζω να τα καταφέρουν ο Θανάσης και ο Γιάννης να είναι εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο 26χρονος σέντερ για τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Για το αν έχει μιλήσει με τον Greek Freak, ανέφερε: «Έχουμε μιλήσει με τον Γιάννη. Πάντα τα ίδια μου λέει: “μπες μέσα, παίξε με ενέργεια, προσπάθησε να είσαι συγκρατημένος”».

Επίσης, ο Κ. Αντετοκούνμπο επισήμανε ότι κανείς στο «τριφύλλι» δεν αισθάνεται πίεση για το Final Four, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία πίεση. Παίζεις σε ένα ουδέτερο γήπεδο και είναι 25% για όλους. Έχουμε όλοι μια ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο. Για εμάς δεν υπάρχει καμία πίεση και θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Από εκεί και πέρα, ανέφερε:

Για την εμπειρία του Final Four: «Για αυτό είμαστε στο αεροδρόμιο σήμερα, για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πάμε στο Final Four, θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που πάω, είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος».

Για το πώς ακούγεται στα αυτιά του να είναι πρωταθλητής NBA και πρωταθλητής Ευρώπης: «Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο στα αυτιά μου».

Για το ότι στη Φενέρμπαχτσε αγωνίζονται ο Νικ Καλάθης και ο Γιώργος Παπαγιάννης, πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού: «Δεν προσπαθείς να σκεφτείς αυτά, ο στόχος είναι να κερδίσεις το παιχνίδι και μένεις συγκεντρωμένος σε αυτό. Τώρα η ιστορία ότι κάποιος ήταν εδώ ή ότι κάποιος έχει μια έχθρα με κάποια ομάδα δε νομίζω ότι είναι σημαντικά».

Για το μυστικό στο δρόμο προς την κορυφή: «Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά. Να δουλεύεις κάθε μέρα και να έχεις διάρκεια. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και όσο πιο πολύ μπορώ».