Στο μπάσκετ η αποστολή είναι ήδη στο Βερολίνο και μετράει αντίστροφα για τον ημιτελικό με την Ρεάλ. Οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την περυσινή ήττα στον τελικό και πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν παρότι γνωρίζουν τις δυσκολίες. Γνωρίζουν, δηλαδή, ότι φέτος η Ρεάλ είναι η πιο ποιοτική ομάδα της Ευρωλίγκας.

Του χρόνου, όμως, η βασίλισσα θα είναι διαφορετική. Θα αλλάξουν πολλά και αυτό έχει να κάνει και με τις μεγάλες ηλικίες, που έχει. Ο Ρούντι Φερνάντεθ αποσύρεται, ο Σέρχι Ροντρίγκεθ είναι 38 ετών, ο Γιουλ με τον Κοζέρ είναι 37 ετών και γενικώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ υψηλός. Κάτι, που από του χρόνου δεν θα ισχύει.

Ηδη άλλωστε η Ρεάλ έκανε την πρώτη κίνηση, παίρνοντας τον Ράθαν-Μέις, τον πρώτο σκόρερ της VTB LEAGUE. Ο Καναδός γκαρντ έκανε πράγματα και θάματα στη Ρωσία με την Ενισέι, έχοντας 25.4 πόντους ανά παιχνίδι, και τώρα θα ετοιμαστεί να πάει στην Ευρωλίγκα για να δείξει και εκεί την αξία του. Ο Ράθαν-Μέις είχε παίξει παλιότερα στην ΑΕΚ, αλλά τότε ήταν πολύ άγουρος. Αντίθετα φεύγει ο Βενσάν Πουαριέ, που είναι κοντά στην Εφές με την προσοχή των Ισπανών να έχει δοθεί στη παραμονή του Εντι Ταβάρες.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές στο ρόστερ του την επόμενη χρονιά. Εχει πάρει ήδη τον Κίναν Εβανς της Ζαλγκίρις, ενώ θα αποκτήσει έναν ακόμη κοντό στην θέση του Κάνααν. Εκτός αν ο τελευταίος κάνει παιχνιδάρες σε φάιναλ-φορ και Basket League και τελικά ο Ολυμπιακός τον κρατήσει.

Οι Πειραιώτες θα κάνουν μία ακόμη κίνηση, αν τελικώς αποφασίσει ο Σάσα Βεζένκοφ να επιστρέψει στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι μακρινό ακόμη αφού πρέπει να φανεί πρώτα τι θα κάνει ο Βούλγαρος με το ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει και έναν Ελληνα παίκτη. Μπορεί να είναι αυτός ο Ντόρσεϊ (αντί του Κάνααν), μπορεί να είναι ο Ζούγρης του Περιστερίου, μπορεί και οι δύο, μπορεί και κάποια έκπληξη.

Προς το παρόν πάντως ένα είναι το σύνθημα στο μεγάλο λιμάνι: φέρτε το τέταρτο!