Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των παικτών του φάιναλ-φορ στο Βερολίνο ήταν εξαιρετική με την μία ιδιαίτερη ατάκα να διαδέχεται την άλλη. Και σίγουρα όλη αυτή η διαδικασία έβαλε στο…ντουλάπι τα όσα άσχημα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης όταν οπαδοί της Φενέρ επιτέθηκαν φραστικά στον Εργκίν Αταμάν και σε μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού.

Ο Αταμάν μάλιστα ήταν εκείνος, που ξεχώρισε και στη συνέντευξη Τύπου καθώς είπε ξεκάθαρα ότι «θα φέρουμε το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ». Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού εδώ και πολύ καιρό είχε πει στους φιλάθλους της ομάδας του να κλείσουν εισιτήρια για το Βερολίνο γιατί το «τριφύλλι» θα είναι εκεί. Στα λόγια του αυτά, λοιπόν, αποδείχθηκε συνεπής μόνο, που δεν τον άκουσαν πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να τρέχουν μέχρι τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουν εισιτήρια των αγώνων.

Μένει να φανεί αν ο Αταμάν θα είναι συνεπής και σε αυτό, που είπε για τον τίτλο. Το πλέον σίγουρο είναι ότι έχει βάλει τον Παναθηναϊκό στο σωστό δρόμο, έχοντας φτιάξει μία ομάδα νικήτρια. Πάρει, δεν πάρει στο τέλος το τρόπαιο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Τούρκος έχει κάνει σωστά την δουλειά στο ΟΑΚΑ.

Αν πάρει μάλιστα και την κούπα, θα έχει κάνει το τέλειο και από κει και πέρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα του κάνει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση τα καλοκαιρινά χατίρια. Θα του πάρει, δηλαδή, ό, τι καλύτερο υπάρχει. Είτε αυτός θα λέγεται Βασίλιε Μίσιτς, είτε Λορέντζο Μπράουν, είτε Μάριο Χεζόνια, είτε θα είναι κάποιος πολύ καλός ψηλός από το ΝΒΑ.

Άλλωστε ο Γιαννακόπουλος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον πρώην προπονητή της Εφές και η πλήρης δικαίωση δεν είναι πολύ μακριά.

Για όσους το έχουν ξεχάσει πριν από τον Αταμάν είχε πέσει στο τραπέζι για τον Παναθηναϊκό το όνομα του Πάμπλο Λάσο, αλλά μετά από κάποιες συζητήσεις δεν προχώρησε. Ο σπουδαίος Ισπανός προπονητής πήγε τελικά στη Μπάγερν, όπου στην Ευρωλίγκα δεν πέτυχε κάτι αλλά που στο γερμανικό πρωτάθλημα μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος.

Το καυτό τριήμερο του Βερολίνου πλησιάζει, λοιπόν, και ο Αταμάν είναι μπροστά στην τρίτη του κούπα. Την υποσχέθηκε, μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει κιόλας.