Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με σπέσιαλ επιθετικό ταλέντο, αλλά η άμυνα του ήταν ατσάλινη και εκείνη, που εν τέλει του έδωσε τη νίκη κόντρα στη Φενέρ. 

Οι «πράσινοι» έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και ισοπέδωσαν τους Τούρκους, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Πάνε εκεί, όπου έχουν να εμφανιστούν 13 χρόνια με στόχο να πάρουν το έβδομο. 

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την άλλη έδωσε το παρών σε ένα ακόμη φάιναλ-φορ ως προπονητής χωρίς και πάλι να καταφέρει τίποτα. Ο Εργκίν Αταμάν τον έπιασε αιχμάλωτο και τον έστειλε για μία ακόμη φορά στην πλευρά της αποτυχίας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ακριβώς με τον τρόπο που ήθελε στον ημιτελικό με τους Τούρκους. Πολύ δυναμικά, δηλαδή, και ξεκινώντας την προσπάθειά του από την άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα σημείο να βρίσκεται μπροστά με 12-0 και να έχει βάλει φωτιά στις τάξεις των φίλων του. Οι Τούρκοι μπήκαν στο παρκέ σαν να επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι. Οσο πέρναγε η ώρα, προσπαθούσε να συνέλθει και τα κατάφερε τελικά, πηγαίνοντας προς το τέλος του ημιχρόνου.  Ο Παναθηναϊκός είχε σε όλο αυτό το πρώτο μέρος το πάνω χέρι, αλλά με το πέρασμα των λεπτών η διαφορά δεν ήταν η ίδια με το ξεκίνημα. 

Ο Λεσόρ έκανε σπουδαία δουλειά, ο Ναν επίσης, έτσι οι «πράσινοι» κατάφερναν να είναι τα αφεντικά. Η Φενέρ, όμως, αντέδρασε με τον Σάρας να ρίχνει στο παρκέ τον Γκούντουριτς και ο Σέρβος να κάνει αυτά, που δεν μπορούσε ο Καλάθης.  Ετσι οι Τούρκοι μπόρεσαν και έφυγαν για την ανάπαυλα, χάνοντας μόλις με 2 πόντους, σε ένα ημίχρονο, που η εικόνα του ήταν για +10 υπέρ του «τριφυλλιού».  Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ξεφύγει από την μικρή διαφορά, που είχε, αλλά όχι τόσο πολύ.

Η Φενέρ πατούσε πλέον πολύ καλύτερα στα πόδια της και με τον Καλάθη εν τω μεταξύ να έχει ανεβάσει το επίπεδο της απόδοσής του. Οι Τούρκοι μάλιστα πλησίασαν στο 51-50, χωρίς, όμως, να μπορέσουν κάτι παραπάνω, καθώς ο Παναθηναϊκός έβγαλε απανωτές άμυνες. Και έκλεισε το δεκάλεπτο με τρομερό τρίποντο του Καλαϊτζάκη (56-50).  Ηταν ένα καλάθι, που έδωσε αέρα στους «πράσινους», οι οποίοι και συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι. 

Μάλιστα πήγαν την διαφορά και στους 10 πόντους με την άμυνά τους να είναι σε υψηλό επίπεδο. Η Φενέρ δεν μπορούσε να μπει στη ρακέτα και τα μακρινά της σουτ ήταν άστοχο.  Σε ένα από αυτά ο Ναν πήρε την μπάλα, βγήκε στον αιφνιδιασμό και με καλάθι-φάουλ έκανε το 65-52, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Ένα τέλος, που βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν την επιστροφή τους σε τελικό φάιναλ-φορ μετά από 13 χρόνια.