Ιωάννης Παπαπέτρου: Ξεκάθαρος ήταν στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ημιτελικού και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό της Euroleague ο Έλληνας φόργουορντ των Πρασίνων που σημείωσε πως αυτά που έχουν κάνει φέτος είναι ασύλληπτα, ενώ ξήρε τον Εργκίν Αταμάν και τον Κώστα Σλούκα, ενώ έσταξε... μέλι για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη αλλά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο

«Απίστευτα συναισθήματα, δεν έχω λόγια. Ήμασταν 17οι πέρσι, με τόσα νέα πρόσωπα, νέο προπονητή… Απίστευτο αυτό που πετύχαμε, αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο, θέλουμε το τρόπαιο και γι' αυτό έχουμε έρθει. Όλα άλλαξαν το καλοκαίρι όταν ήρθε ο κόουτς Αταμάν και ο Σλούκας άλλαξε τη νοοτροπία κι έφερε τη νοοτροπία νικητή. Από το καλοκαίρι θέσαμε στόχο το Final 4 και… να 'μαστε, στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ που αξίζει να βρίσκεται. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας είναι ευλογία, είναι φοβερό να είσαι σε ένα τέτοιο γήπεδο και να παίζεις. Για την Ελλάδα θα είναι καλό να έχει έναν ελληνικό τελικό, θα είναι όμορφο, αλλά δεν έχει σημασία για μας. Θέλουμε να ξεκουραστούμε και να δώσουμε ό,τι έχουμε την Κυριακή
».

-το εάν είναι και μια προσωπική δικαίωση για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό:
«Τα έχω ξαναπεί. Όχι, δεν είναι προσωπική δικαίωση. Έχω ξαναπεί ότι ξέρω πώς δουλεύω, ξέρω πόσο συγκεντρωμένος είμαι σε αυτό που κάνω. Το είπα και πριν το Final Four, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, νιώθω καλά, έχω δουλέψει καλά και θέλω να βοηθάω».

-το τι ήταν αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός και ήταν τόσο κυριαρχικός:
«Η άμυνά μας. Η ενέργεια, όποιος μπήκε μέσα στο γήπεδο έφερε φοβερή ενέργεια. Ο Πάνος Καλαϊτζάκης για μένα άλλαξε το μομέντουμ του παιχνιδιού, με απίστευτη ενέργεια στην άμυνα, με το τρίποντο, με τις βολές που έβαλε, άλλαξε όλη τη ροή του παιχνιδιού. Είναι κάτι πολύ δύσκολο να το κάνει ένα παιδί στην ηλικία του Πάνου, χωρίς εμπειρία από Final Four. Αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, όλα τα παιδιά που μπήκαν μέσα στο παρκέ έδωσαν κάτι αμυντικά, πάλεψαν, βάλαμε τα κορμιά μας. Μόνο έτσι κερδίζεις τέτοια παιχνίδια και, δεν έχω δει τη στατιστική, τη μάχη των ριμπάουντ, παρόλα αυτά ένιωσα μέσα στο παιχνίδι ότι παίξαμε πολύ δυνατά».

-τις σκέψεις του ενόψει του τελικού:
«Δεν έχω προλάβει να το σκεφτώ, δεν έχουμε προλάβει να το καταλάβουμε. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν 17ος, φέτος ο Παναθηναϊκός είναι στον τελικό της Euroleague. Ένα ματς μακριά από τον μεγάλο μας στόχο. Δεν ξέρω εάν έχει ξαναγίνει, είναι σουρεάλ. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να μπούμε για 40 λεπτά να τα δώσουμε όλα. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε, οποιοσδήποτε είναι ο αντίπαλος, να τα δώσουμε όλα», είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.