Ο Ολυμπιακός ήταν εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο και αυτό το πλήρωσε ακριβά.

Οι Πειραιώτες ήταν σαν να μην εμφανίστηκαν στα πρώτα είκοσι λεπτά, η Ρεάλ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 19 πόντους και κάπου εκεί χάθηκαν τα πάντα. Στην επανάληψη έγινε μεγάλη προσπάθεια για ανατροπή αλλά οι Μαδριλένοι πατούσαν καλά στα πόδια τους και πήραν εν τέλει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Εκεί, όπου θα βρουν μπροστά τους τον Παναθηναϊκό, σε μία μάχη που συγκλονίζει. Χεζόνια, δηλαδή, εναντίον Παναθηναϊκού σε ένα Βερολίνο, που θα είναι καταπράσινο καθώς κι άλλοι φίλοι της ομάδας θα πάνε στη Γερμανία.  

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και κάπως έτσι ήταν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Μπήκε νωθρός στο παρκέ και αυτό το τιμώρησε η υπερηχητική Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι, που είναι οι πιο ποιοτικοί στην Ευρώπη, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και μπήκαν μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ με το γκάζι πατημένο. Με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από πολύ νωρίς. Τα τρίποντα έμπαιναν το ένα μετά το άλλο και μάλιστα από διαφορετικούς παίκτες με τον Ολυμπιακό να θέλει, αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει.  Το δεκάλεπτο έληξε με 28-10, αλλά η Ρεάλ δεν έμοιαζε πρόθυμη να σταματήσει. Οι παίκτες της έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι, ο Ολυμπιακός παρέμενε σε άλλο μήκος κύματος και η διαφορά όσο πέρναγε η ώρα μεγάλωνε συνεχώς. Η βασίλισσα έκανε πάρτι και το εικοσάλεπτο τελείωσε με 56-37 με τρίποντο του ΜακΚίσικ. Ο Αμερικάνος μάλιστα ήταν ο μοναδικός διψήφιος του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο μέρος με 13 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες μπήκαν πιο έτοιμοι, ο Νάιτζελ Ουίλαιμς-Γκος πήρε μπάλες και η κατάσταση βελτιώθηκε. Με την Ρεάλ από την άλλη να βρίσκει λύσεις μόνο από τον Μούσα. Κάτι, που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στους 10 πόντους (66-56). Και η τρίτη περίοδος να κλείνει στο 71-58.  Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 9 πόντους χωρίς, όμως, να μπορέσουν να κάνουν κάτι παραπάνω. Επαιζαν πλέον πολύ καλύτερα, αλλά την ίδια ώρα η Ρεάλ έβρισκε απαντήσεις. Ετσι έφτασε στον στόχο της και την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πάει να σηκώσει την κούπα.