Χθες έγινε το «3 στα 3», αλλά αυτή τη φορά οι Πειραιώτες δεν το πάλεψαν. Δεν ήταν ανταγωνιστικοί χάνοντας από το ξεκίνημα του αγώνα τα αυγά και τα καλάθια. Στο ημίχρονο έχαναν με 19 πόντους και στο δεύτερο μέρος, που αντεπιτέθηκαν, ήταν πλέον αργά.

Εγινε αυτό γιατί η Ρεάλ φέτος είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός δεν προσέγγισε σωστά το παιχνίδι. Και παράλληλα δεν πήρε πράγματα από τους ψηλούς του, που είναι η μεγάλη του δύναμη.

Και αν δεν πήρε πράγματα από τους ψηλούς του, αυτό είναι θέμα μέρας. Δεν είναι, όμως, θέμα μέρας η περιφέρειά του. Εκεί γενικά «πονάνε» οι Πειραιώτες, τους λείπει δημιουργία και εύκολο σκοράρισμα και για αυτό άλλωστε έχουν πάει ήδη και έχουν κλείσει τον Κίναν Εβανς της Ζαλγκίρις.

Χρειάζονται, όμως, έναν ακόμη σπέσιαλ παίκτη στη περιφέρεια. Ο ΜακΚίσικ είναι πολύτιμος αλλά οδεύει στα 35 του, το ίδιο ισχύει και για τον Παπανικολάου.

Το μπάσκετ προχωράει, οι μεγάλες ομάδες ενισχύονται, τον ίδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός. Και εκτιμάται ότι θα το κάνει, αφού καλό είναι που πηγαίνει κάθε χρόνο στο φάιναλ-φορ, κακό, όμως, είναι, που δεν κόβει το νήμα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι μετρ του είδους και θα βρει την άκρη όπως την έχει βρει τις περισσότερες φορές. Φέτος δεν του βγήκαν ο Σίκμα με τον Μπραζντέικις. Πρόκειται για δύο βασικές μεταγραφές της ομάδας, που δεν λειτούργησαν. Το κενό του Σίκμα καλύφτηκε με τον Πετρούσεφ, όχι, όμως, και του Μπραζντέικις. Το αγωνιστικό κενό, δηλαδή, που άφησαν με την μη καλή τους παρουσία.

Τώρα ο Μπαρτζώκας καλείται να βρει τουλάχιστον έναν ακόμη πολύ καλό περιφερειακό, που να παίζει και στο «3». Αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που λένε ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται και «3άρι» και τον Ντόρσεϊ για να λύσει και το θέμα που έχει με τους Ελληνες παίκτες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Προς το παρόν αυτό, που νοιάζει πλέον τους Πειραιώτες είναι το πρωτάθλημα. Αλλά σιγά σιγά και το κομμάτι της ενίσχυσης θα τους απασχολήσει. Καθώς μάλιστα οι ποιοτικές λύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά δεν είναι πολλές, μάλλον πρέπει να βιαστεί εκτός αν πάει στην αγορά του ΝΒΑ, η οποία είναι πιο πλούσια και δεν εξαντλείται τον Μάιο ή τον Ιούνιο.