O σέντερ από τον Πράσινο Ακρωτήριο, ο κορυφαίος σέντερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, δεν νοιάζεται αν θα αναδειχτεί και πάλι MVP... μόνο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης έχει στο μυαλό του και γνωρίζει καλά πως απομένουν μόνο 40 λεπτά, τα πιο κρίσιμα, για να ανανεώσει την παραμονή του στην κορυφή της Ευρώπης!  

Την Παρασκευή (24/5), η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε τον πρώτο από τους δύο στόχους της στο φετινό φάιναλ φορ της Euroleague. Απέκλεισε τον περσινό φιναλίστ Ολυμπιακό. «Φάνηκε εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο να τους περιορίσουμε, να "χτίσουμε" διαφορά και να μην τους επιτρέψουμε να επιστρέψουν,» εξήγησε ο Ταβάρες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Θα έχει την ίδια τύχη στις 21:00 απόψε (26/5) στην Uber Arena, ο εκπληκτικός σέντερ του Παναθηναϊκού Ματίας Λεσόρ με αυτήν που είχαν οι ψηλοί του Ολυμπιακού Μιλουτίνοφ, Φαλ και Μόουζες Ράιτ; «Είναι τελικός... και σε έναν τελικό ο καθένας μπορεί να γίνει σούπερ σταρ,» έδειξε προετοιμασμένος για τα πολλά «όπλα» που διαθέτουν οι «πράσινοι» ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Έντι Ταβάρες στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πριν από τον τελικό Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός:

-Έντι, πέρυσι αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης και MVP του φάιναλ φορ της Euroleague. Προαισθάνεσαι πως θα κάνεις το "repeat" και στα δύο φέτος;

ΤΑΒΑΡΕΣ: «Φυσικά αυτός είναι ο στόχος μας. Ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε "back to back" τίτλους. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ώστε να το πετύχουμε και φέτος. Αυτό έχω στο μυαλό μου και όχι τον προσωπικό τίτλο του MVP».

-Στον ημιτελικό, κάνατε με το παιχνίδι σας τον Ολυμπιακό να μη... θυμίζει το πόσο καλή ομάδα είναι. Πιστεύετε πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό και στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό;

ΤΑΒΑΡΕΣ: «Απέναντι στον Ολυμπιακό συγκεντρωθήκαμε, ακολουθήσαμε όσα είπε ο Τσους (σ.σ. Ματέο), ακολουθήσαμε δηλαδή το πλάνο του παιχνιδιού από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είχαμε σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Φάνηκε εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο να τους περιορίσουμε, να "χτίσουμε" διαφορά και να μην τους επιτρέψουμε να επιστρέψουν. Αυτό ήταν... τεράστιο επίτευγμα για εμάς και έχουμε παίκτες με εμπειρία για να μπορέσουν να ελέγξουν τον αντίπαλο και να πάρουμε τη νίκη».

-Όσον αφορά τις «μάχες» στη ρακέτα, έχοντας ήδη νικήσει τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού με τους Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ, αισιοδοξείς ενόψει του τελικού όταν ο Παναθηναϊκός βασίζεται κυρίως στον Ματίας Λεσόρ στο «5»;

ΤΑΒΑΡΕΣ: «Ο Ματίας Λεσόρ παίζει εκπληκτικά όλη τη σεζόν. Οπότε δεν νομίζω πως θα εκείνος θα έχει πρόβλημα απέναντί μας. Για εκείνον είναι απλώς άλλο ένα παιχνίδι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε. Όμως, δεν είναι μόνο ο Λεσόρ ή μόνο η φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, που απαιτούν τη συγκέντρωσή μας. Ο Παναθηναϊκός έχει και τον Κέντρικ Ναν. Έχει και πολλούς άλλους παίκτες. Είναι τελικός... και σε έναν τελικό ο καθένας μπορεί να γίνει σούπερ σταρ»..