Το όνομα του Κίναν Έβανς έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά την επόμενη σεζόν και ο Τσίμα Μονέκε είναι σίγουρος πως το deal έχει κλείσει.

Μιλώντας στο «Urbonus» podcast, ο φόργουορντ της Μπασκόνια ανέφερε σχετικά: «Ο Κίναν Έβανς θα είναι στις All-Euroleague ομάδες την επόμενη σεζόν, γιατί θα είναι στον Ολυμπιακό. Αυτό θα πω. 100%. Σίγουρα. Είμαι fan πολλών τέτοιων παικτών, αλλά ο Κίναν είναι ξεχωριστός.

Είναι απλά διαφορετικός. Θα λάβει τα εύσημα που αξίζει παίζοντας σε μια ομάδα σαν αυτή. Θα τους ξεκλειδώσει με τον τρόπο που θα έπρεπε να ξεκλειδωθούν φέτος. Είχαν μια εξαιρετική σεζόν φτάνοντας μέχρι το Final Four και πολλοί δεν περίμεναν ότι θα φτάσουν ως εκεί. Αλλά κάτι τους έλειπε και πιστεύω ότι ο Κίναν είναι αυτό που τους λείπει».

Παράλληλα, ο Μονέκε εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο Ματίας Λεσόρ θα πάρει το βραβείο του MVP στο Final Four του Βερολίνου.

«Επιλέγω ως MVP τον Ματίας Λεσόρ. Πιστεύω θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι και τόσο ο Κέντρικ Ναν όσο και οι υπόλοιποι παίκτες που δεν ήταν καλοί στον ημιτελικό, θα κάνουν καλό ματς.

Ο Λεσόρ θα κάνει την κλασική του... ζημιά, επειδή του αρέσει να παίζει κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου», είπε στο podcast του BasketNews για τον σέντερ του Παναθηναϊκού εν όψει του τελικού της Εuroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.