Με την τρίτη θέση έφυγε από το Final Four του Βερολίνου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Φενέρμπαχτσε μίλησε για την κουλτούρα που, όπως είπε, θέλει να ιδρύσει στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, επέμεινε ότι οι ομάδες δεν μπορούν να βασίζονται σε παίκτες-αστέρες, αν και μάλλον τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη Εuroleague δεν τον δικαιώνουν.

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στους οπαδούς μας, που μας υποστήριξαν. Δυστυχώς δεν παίξαμε στον τελικό. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι πετύχαμε φέτος. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Παίξαμε ένα κακό πρώτο μέρος με τη Ρεάλ και αυτό ήταν αρκετό για να μην παίξουμε στον τελικό. Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι, με τους περισσότερους παίκτες να μην έχουν κίνητρο. Συγχαρητήρια στη Φενέρ. Άξιζαν να είναι εδώ και τους εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ιδρύσω μία κουλτούρα στον Ολυμπιακό, που συμπεριλαμβάνει τον αλτρουισμό και την ενότητα. Κάτι πάνω από το ταλέντο και το μεγάλο μπάτζετ. Και χαίρομαι που έχουμε την αγκαλιά των οπαδών. Πολλοί έμειναν να χειροκροτήσουν την ομάδα. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Η φιλοσοφία μου αλλάζει κάθε χρόνο. Μπορείς να κοιτάξεις στην αγορά για παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημά σου, ωστόσο μπορεί να μην είναι εφικτό να έρθουν. Πιστεύω ότι η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική. Να έχεις έναν πυρήνα παικτών και να κάνεις μερικές προσθήκες. Η φιλοσοφία μου είναι αυτή. Δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν αστέρα. Πιστεύω ότι χρειάζεσαι καλούς παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό είναι πώς ένα γκρουπ παικτών μπορεί να ενωθεί. Το μπάσκετ αλλάζει, αλλά αυτό που μένει ίδιο είναι ότι πρέπει να κολλήσουν οι παίκτες μεταξύ τους», είπε ο Μπαρτζώκας.

Για τη Φενέρ επισήμανε: «Η Φενέρμπαχτσε είναι μεγάλη ομάδα με πολλούς οπαδούς. Ο Σάρας είναι εξαιρετικός προπονητής. Έχουν καλό μπάτζετ, έχουν πολλούς οπαδούς, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν. Το να φτάνεις στο Final Four είναι ένας μεγάλος στόχος που επιτυγχάνεται».