Η Φενέρμπαχτσε έχασε στο μικρό τελικό από τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βερολίνου, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη συνέντευξη Τύπου να εκθειάζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μάλιστα, ο Σάρας τόνισε ότι μαθαίνει πολλά πράγματα από τον κόουτς των Πειραιωτών και πρόσθεσε ότι του αρέσει το μπάσκετ που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

«Δεν μπορείς να πεις ότι ξέρω τον Γιώργο προσωπικά πάρα πολύ καλά. Περνάμε κάποιο χρόνο μαζί το καλοκαίρι. Αγαπώ απόλυτα το πώς κυκλοφορούν την μπάλα, το πόσο υπομονετικοί είναι, πόσο αλτρουιστές είναι. Νομίζω πως αυτό είναι το μπάσκετ του Μπαρτζώκα.

Την ίδια στιγμή πρέπει να βρεις τρόπο να διαχειριστείς τέτοιου είδους χαρακτήρες στην ομάδα. Τους παίκτες που είναι εγωιστές, εκείνους που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για την ομάδα. Κι εκείνος ξέρει να το κάνει. Μαθαίνω από αυτόν πολλά πράγματα, ως προς το να ζητάω από την ομάδα να είναι υπομονετική. Μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός», ανέφερε ο Λιθουανός προπονητής.

Όσον αφορά το τι χρειάζεται να βελτιώσει η ομάδα του, σημείωσε: «Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς. Επαναλαμβάνω αυτή τη λέξη. Κάπως βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε παιδαριώδη λάθη. Οι βετεράνοι και ειδικά οι παίκτες που παίζουν τα περισσότερα λεπτά είναι πολύ συμπαγείς στο πλάνο σε ό,τι αποφασίζουμε να κάνουμε.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουμε τους ημιτελικούς με την Μπεσίκτας και το ρόστερ θα είναι τελείως διαφορετικό. Μπορώ να χρησιμοποιήσω πέντε από αυτούς τους παίκτες. Για παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε δύο διαφορετικά ρόστερ πριν το Final Four και αυτός ίσως είναι ο λόγος που δεν πετύχαμε».