Μετά από 13 χρόνια ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον θρόνο του. Ο Εργκίν Αταμάν υλοποίησε και αυτή του την υπόσχεση και οι «πράσινοι» κατέκτησαν την ευρωπαϊκή κορυφή για έβδομη φορά στην ιστορία τους. Κατατρόπωσαν την Ρεάλ παίζοντας εκπληκτικά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά με τον Κώστα Σλούκα να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και τον Κέντρικ Ναν να είναι άξιος συμπαραστάτης του. Αλλά από αυτόν τον Παναθηναϊκό δεν υστέρησε κανείς. Ολοι ήταν άξιοι και έβαλαν ο καθένας το χέρι του για να έρθει αυτός ο θρίαμβος. Ετσι υλοποιήθηκε το «στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το έβδομο παρέα».

Το πρώτο δεκάλεπτο θύμιζε παιχνίδι ΝΒΑ με τις δύο ομάδες να βάζουν το ένα καλάθι μετά το άλλο. Η Ρεάλ ήταν εκείνη, που έβαλε τα περισσότερα και μάλιστα έγραψε ιστορία με τους 36 πόντους, που σημείωσε σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά. Οι παίκτες της έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι, έβρισκαν σουτ από το τρίποντο και έτσι έκλεισαν την περίοδο με 36-25.

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου. Η Ρεάλ προηγήθηκε μέχρι και με 41-29, αλλά από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει την άμυνα που έπαιξε και στον ημιτελικό με την Φενέρ. Με αποτέλεσμα να μειώσει στο 43-38, αξιοποιώντας και την απουσία του Καμπάτσο, που ήταν στον πάγκο. Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τους «πράσινους» στη συνέχεια, καθώς μείωσαν στον ένα πόντο (46-45) με τρίποντο του Βιλντόζα. Η Ρεάλ, όμως, βρήκε και αυτή λύσεις από το τρίποντο και λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος προηγήθηκε με 54-47. Ένα πρώτο ημίχρονο, που έληξε με 54-49 με καλάθι του Σλούκα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 58-56 με τρίποντο του Ναν. Παίζοντας σούπερ άμυνα οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και μάλιστα προηγήθηκαν και με 64-59 λίγο πριν από το τέλος της περιόδου. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ μείωσε στο 30’ σε 64-61.

Η μάχη συνεχίστηκε, ο Παναθηναϊκός πατούσε πολύ καλά πλέον στα πόδια του και με σουτ των Γκραντ και Μήτογλου προηγήθηκε με 73-65.

Η Ρεάλ απάντησε, πλησιάζοντας στο 73-71, ο Σλούκας είχε τρίποντα στην τσέπη του αλλά οι Μαδριλένοι δεν έλεγαν να τα παρατήσουν (79-76).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν καλύτερος και αποφασισμένος να κερδίσει. Με τον Σλούκα και τον Ναν να είναι οι μπροστάρηδες διατήρησε το πάνω χέρι και έφτασε θριαμβευτικά στο έβδομο ευρωπαϊκό, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φίλους του, που κατέκλυσαν την «Uber Arena» καθώς και στους εκατομμύρια ανά τον κόσμο.