Τρεις σερί συμμετοχές σε Final Four έχει καταγράψει ο Ολυμπιακός, η κούπα της Εuroleague δεν ήρθε όμως ούτε στο Βερολίνο και ο Κώστας Παπανικολάου παραδέχθηκε ότι θα έκανε ανταλλαγή μίας από αυτές τις συμμετοχές για ένα τρόπαιο.

«Είναι εύκολη η απάντηση, αλλά είναι εκ του ασφαλούς. Η σταθερότητα όμως από μόνη της είναι κάτι πολύ σημαντικό και δείχνει τη δουλειά που γίνεται στον οργανισμό. Από τους προέδρους, στα γραφεία, τον Χρήστο τον Μπαφέ και τον Αντώνη τον Κατσίκη. Τη Τζένη Γραβιά που είναι στο γραφείο Τύπου, όλα τα παιδιά που είναι στο ιατρικό τιμ, οι φροντιστές, οι γυμναστές, το τεχνικό τιμ. Όλοι δουλεύουν για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες δυνατές παροχές, ώστε να μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», απάντησε σε σχετική ερώτηση, μιλώντας στο Εurohoops, o αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Επίσης, ανέφερε:

Για το αν η παρουσία στο Final Four δεν θεωρείται αρκετή: «Αν ήμασταν μία ομάδα που έχει 40 εκατομμύρια μπάτζετ, θα το θεωρούσα πιο λογικό να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα να είναι στο Final Four. Είμαστε μια ομάδα που κάθε χρόνο παλεύουμε για να βρισκόμαστε εκεί. Αν κάτι έκανε περήφανους τους οπαδούς μας φέτος, νομίζω πως είναι αυτό. Παρά τις αντιξοότητες όλη τη χρονιά, καταφέραμε να είμαστε πάλι παρόντες. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξή τους όλη τη χρονιά, όχι μόνο στο Βερολίνο. Ήταν στο πλευρό μας. Μας στενοχωρεί γιατί θέλουμε να τους δώσουμε τη χαρά, αλλά έτσι είναι το άθλημα, έτσι είναι η ζωή. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει».

Για το αν φέτος πέτυχε υπέρβαση ο Ολυμπιακός: «Τηρουμένων των αναλογιών, ίσως να ήταν μία υπέρβαση. Όπως κάθε χρόνο αυτή η ομάδα είναι ένα σύνολο που παλεύει και δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτή ήταν η ταυτότητά μας φέτος και μας έφερε μέχρι εδώ».