To εγκώμιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έπλεξε η «Μundo Deportivo», με αφορμή την κατάκτηση της Εuroleague από τον Παναθηναϊκό για 7η φορά στην ιστορία του.

Ο αρθρογράφος Χουλιάν Φελίπε χαρακτήρισε επαναστάτη τον ισχυρό άνδρα των πρωταθλητών Ευρώπης, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην κόντρα που είχε ο Δ. Γιαννακόπουλος με τη διοργανώτρια τα προηγούμενα χρόνια.

«Ο Γιαννακόπουλος, ο επαναστάτης που έχει κατακτήσει την Ευρώπη», είναι ο τίτλος του άρθρου στην ισπανική εφημερίδα και στη συνέχεια αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αντιμέτωπος με τη Εuroleague σε σημείο να απειλεί να απομακρύνει την ομάδα του από τη διοργάνωση, ο ιδιοκτήτης του ολοκαίνουργιου πρωταθλητή Παναθηναϊκού αποκομίζει οφέλη από μια διαδικασία ριζικής μεταμόρφωσης της ομάδας.

Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ λίγα ονόματα δημιουργούν τόσο μεγάλη απήχηση και διαμάχη όσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γνωστός για τον παθιασμένο χαρακτήρα του και τις συνεχείς συγκρούσεις του με τη Euroleague, ο Γιαννακόπουλος έχει χαράξει τη φήμη του επαναστάτη και οραματιστή. Φέτος, η ηγεσία του και το όραμά του για ριζικές αλλαγές οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της Euroleague με αποκορύφωμα μια διαδικασία ανοικοδόμησης που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην πρόσφατη ιστορία της διοργάνωσης».

Και το άρθρο συνεχίζει ως εξής: «Κληρονόμησε όχι μόνο μια ομάδα με πλούσια ιστορία, αλλά και έναν αδυσώπητο αγώνα για να τη διατηρήσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ένα από τα highlight της διοίκησής του ήταν η τεταμένη σχέση του με τη Εuroleague. Ο θείος του, Θανάσης, ως κορυφαίος ηγέτης του συλλόγου, έχει ήδη εμπλακεί σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως το πέταγμα χαρτονομισμάτων στα πρόσωπα των επικεφαλής της διοργάνωσης στο Βερολίνο το 2009 κατά τη διάρκεια του Final Four. Όμως, ο Δημήτρης έχει πάει λίγο παραπέρα αυτό το αντιφρονητικό γονίδιο, για να γίνει σφοδρός επικριτής της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης της διοργάνωσης, εξαπολύοντας κατηγορίες για ευνοιοκρατία και κακή διοίκηση. Οι εμπρηστικές του δηλώσεις και οι απειλές του για απόσυρση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση έχουν κρατήσει οπαδούς και ΜΜΕ σε διαρκή εγρήγορση. Το 2018, του επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε σε αναστολή για σχόλια που κρίθηκαν ακατάλληλα προς την οργάνωση».

"Είμαι άνθρωπος που πλήρωσα 1.700.000 ευρώ σε κυρώσεις, όχι πρόστιμα, προσωπικές ποινές, για το Instagram και τις υποτιθέμενες προσβολές μου προς τη Euroleague", είπε την περασμένη σεζόν, εξοργισμένος από τη χλιαρή αντίδραση της Εuroleague στον καυγά Παρτιζάν και Μαδρίτης στα play off. "Πώς πρέπει να νιώθω σήμερα όταν όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει γελοιοποιηθεί από όσα συνέβησαν στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν;" σχολίασε ο πρόεδρος σε ένα παλαιότερο Instagram Story.

Παρά αυτές τις συγκρούσεις ο Γιαννακόπουλος έχει οδηγήσει σε μια σημαντική μεταμόρφωση στον σύλλογο. Φέτος, το όραμά του και οι τολμηρές κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι είχαν ως αποτέλεσμα την άφιξη παικτών σταρ και η προσθήκη ενός κορυφαίου προπονητικού επιτελείου αναζωογόνησε την ομάδα. Οι πιο καθοριστικές κινήσεις ήταν οι βασικές υπογραφές που επαναπροσδιόρισαν τον Παναθηναϊκό: Η άφιξη του προπονητή Εργκίν Αταμάν και του έμπειρου πόιντ γκαρντ Κώστα Σλούκα.

Επιλογή για τον πάγκο ήταν ο Πάμπλο Λάσο ή ο Εργκίν Αταμάν και, εν μέσω πολλών αμφιβολιών, ο Γιαννακόπουλος επέλεξε τον Τούρκο, ο οποίος ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του στην Αναντολού Εφές, αλλά έδειξε μεγαλύτερη φιλοδοξία και αυτοπεποίθηση μετά τις πρόσφατες επιτυχίες του με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης. Ο Αταμάν υπέγραψε την αποστολή να επιστρέψει η ομάδα στο παρελθόν της. Με την τακτική του προσέγγιση και την ικανότητα να δίνει κίνητρα στους παίκτες, ο Τούρκος έφερε μαζί του μια νέα αγωνιστική φιλοσοφία που άλλαξε γρήγορα τη δυναμική της ομάδας. Μαζί με τον Αταμάν, αριστοτεχνική ήταν η ενσωμάτωση του Κώστα Σλούκα ως leader και αρχηγού της ομάδας. Ο Σλούκας, γνωστός για την εξυπνάδα του στο γήπεδο και την ικανότητά του να χειρίζεται στιγμές υψηλής πίεσης, έγινε η “καρδιά της ομάδας”. Η ηγεσία του εντός και εκτός γηπέδου παρείχε τη σταθερότητα και την κατεύθυνση που ήταν απαραίτητη για την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Ως πόιντ γκαρντ, το όραμά του για το παιχνίδι και η ικανότητά του να εκτελεί βασικά παιχνίδια σε κρίσιμες στιγμές ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κατάκτησης της Εuroleague».