Ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση και ο λόγος είναι διπλός. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Ρεάλ χωρίς να είναι ανταγωνιστικός. Και ο δεύτερος και βασικότερος είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε και μάλιστα πανηγυρικά την Ευρωλίγκα. Πράγμα, που ξέρουμε πόσο μετράει στην ελληνική νοοτροπία.

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για τους Πειραιώτες αν χάσουν και το πρωτάθλημα. Μπορούν, βέβαια, να το πάρουν παρότι έχασαν τον Φαλ  και παρότι ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Οι «πράσινοι» ίσως, όμως, να έχουν και ένα μειονέκτημα: αυτό της προσγείωσης στη πραγματικότητα. Τα έδωσαν όλα στο Βερολίνο και μένει να φανεί αν θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το αίμα του πίσω και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι, που αν πετύχει, θα του κάνει καλό σε πολλά μέτωπα. Θα ανακτήσει ηρεμία και θα μπορεί πιο άνετα από κει και πέρα να φτιάξει το ρόστερ του για τη νέα χρονιά.

Μετά την απώλεια του Κίναν Εβανς λόγω τραυματισμού το βάρος έχει ριχθεί στον Κρις Τζόουνς, ο οποίος έχει κάνει εντυπωσιακές χρονιές με την Βαλένθια. Δεν είναι εύκολη περίπτωση καθώς ο Αμερικάνος γκαρντ έχει συμβόλαιο με τους Ισπανούς μέχρι το 2026. Πριν από ένα χρόνο οι δύο πλευρές είχαν προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας τους. Με το κατάλληλο, βέβαια, μπάι-άουτ ο παίκτης μένει ελεύθερος και πάει στην ομάδα, με την οποία θα συμφωνήσει.

Είναι από τους λίγους ποιοτικούς γκαρντ, που μπορούν να κάνουν διαφορά στην Ευρωλίγκα, και μάλιστα κατά το παρελθόν έχει «σκοτώσει» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Οι Πειραιώτες δεν θα αρκεστούν στον Τζόουνς ή σε όποιον άλλον κόμπο γκαρντ πάνε να πάρουν (π.χ. τον Λορέντζο Μπράουν, που επίσης έχει συμβόλαιο με την Μακάμπι). Θα πάρουν και έναν σκόρερ με τον πρώτο στόχο να είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Και αυτός έχει συμβόλαιο με την Φενέρ (μέχρι το 2025), είναι, όμως, κοινό μυστικό ότι θα φύγει από τους Τούρκους, καθώς τα χνώτα τους δεν ταιριάζουν. Ο Ντόρσεϊ βολεύει επίσης γιατί έχει ελληνικό διαβατήριο, κάτι, που θα λύσει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Είναι επίσης πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να πάνε και για ξένο «3άρι» με δεδομένο ότι ο Κώστας Παπανικολάου οδεύει στα 35 του. Αυτό, όμως, είναι κάτι πιο μακρινό. Υπάρχει άλλωστε με συμβόλαιο και για του χρόνου ο ΜακΚίσικ, ενώ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ. Αν τεθεί ενδεχόμενο επιστροφής του στον Πειραιά, τότε πολλά θα αλλάξουν και ειδικά στο οικονομικό κομμάτι, αφού το κασέ του Βούλγαρου είναι πάρα πολύ υψηλό.

Στον Ολυμπιακό αυτό, που μετράει πάνω από όλα είναι ότι έχουν αναγνωρίσει ότι χρειάζεται κάτι πολύ καλύτερο στην περιφέρεια και θα κινηθούν να βελτιώσουν την κατάσταση.