Είναι φυσικά το ζευγάρι του περσινού τελικού και από τα κλασσικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ενα συγκλονιστικό ματς στο "Γιαντ Ελιάου" στις 6 Νοεμβρίου του 1980 που κρίθηκε 81-73 υπέρ των Εβραίων στο φινάλε και που είχε πολύ ...ξύλο!

Με τον Κώστα Πολίτη στον πάγκο και ηγέτες τους Κόντο, Κορωναίο, Βίδα, Κοκολάκη, Στεργάκο, Ιωάννου οι "πράσινοι" αφού έχουν νικήσει στην Αθήνα με 81-76 πάνε στο Τελ Αβίβ για να παίξουν την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Θα προηγηθούν στο ημίχρονο, αλλά θα λυγίσουν στο τέλος από τα σφυρίγματα των διαιτητών.
 
Πολλά νεύρα και μπουνιές είχε αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και την αποβολή παικτών. Η Μακάμπι με τη νίκη εκείνη πέρασε ως πρώτη από τον όμιλό της αφήνοντας για ένα βαθμό πίσω τον ΠΑΟ (και την Τουρ).

Τελικά έφτασε ως τον τελικό του Στρασβούργου και κατέκτησε το δεύτερο Πρωταθλητριών στην ιστορία της με 80-79 επί της Σινούντινε Μπολόνια.

Η ομάδα του Τελ Αβίβ είχε προπονητή τον Ρούντι Ντ' Αμίκο και πρωταγωνιστές τους Μότι Αροέστι, Μίκι Μπέρκοβιτς, Λου Σίλβερ, Ολσι Πέρι, Ερλ Γουίλιαμς, Τζιμ Μποτραϊτ, Σμουελ Ζίσμαν και Σμούκι Σβάρτς.

Πηγή: sday.gr