Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σφραγίσει το εισιτήριο για το Αμπου Ντάμπι. Η Εφές ήταν ένα κλικ καλύτερή του και νικώντας με 85-82 έστειλε τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Ο Ερκάν Οσμάνι ήταν ο...Μήτογλου της Εφές σήμερα. Ο παίκτης, δηλαδή, που έδωσε το κάτι παραπάνω για να κερδίσει η ομάδα του. Προχθές ο Μήτογλου είχε κάνει μαγικό παιχνίδι, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 2-1. Σήμερα ήταν ο Τουρκοαλβανός Οσμάνι, ο οποίος με 14 πόντους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι τελευταίοι δεν πήραν πολλά πράγματα από τον Ναν και γενικά από τους περιφερειακούς τους (με εξαίρεση τον Σλούκα) και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Οσμαν (22 πόντοι) δεν ήταν αρκετή, ώστε να έρθει το «διπλό».
Διαβάστε επίσης...
Αμφίρροπο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Πότε η Εφές, πότε ο Παναθηναϊκός έπαιρναν προβάδισμα, όχι, όμως, τέτοιο, ώστε να νοιώσουν άνετα. Οι άμυνες ήταν κυρίαρχες σε αυτό το εικοσάλεπτο, για αυτό άλλωστε και έληξε με 38-33 υπέρ των Τούρκων.
Η περιφερειακή γραμμή του «τριφυλλιού» και πιο συγκεκριμένα τα κόμπο-γκαρντ ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Μόνο ο Τζέντι Οσμαν έκανε αίσθηση και πιο συγκεκριμένα έκανε ό, τι ήθελε την άμυνα της πρώην του ομάδας. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ο 30χρονος με 13 πόντους. Αντίθετα ο Κέντρικ Ναν δεν ήταν σε αυτό το διάστημα ο....Ναν, έχοντας μόλις 3 πόντους με 0/4 σουτ.

Η Εφές πήρε αρκετά πράγματα από πολλούς παίκτες. Μέσα και έξω από το καλάθι. Ακόμη και οι αναπληρωματικοί Γιλμάζ και Οζντεμίρογλου έδωσαν βοήθειες σε επίθεση και κυρίως άμυνα. Ο Λάρκιν με 7 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων σε αυτό το πρώτο ημίχρονο.
Στην τρίτη περίοδο η Εφές μπήκε ακόμη πιο δυναμικά και προηγήθηκε με 45-35. Με τον Παναθηναϊκό, όμως, να αντιδράσει άμεσα. Με τον Σλούκα και τον Ναν να βγαίνουν μπροστά. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 45-45 με το ματς να γίνεται και πάλι ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός με τον Σλούκα να κάνει αυτά, που πρέπει, απέκτησε προβάδισμα, όχι, όμως, για πολύ καθώς η Εφές έκλεισε το δεκάλεπτο στο 60-59.
Η...σκυλομαχία συνεχίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Η Εφές πήρε ανάσα, προηγούμενη με 71-66, ο Παναθηναϊκός επανήλθε, αλλά οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά με 77-73 με τρίποντο του Μπράιαντ στα 38 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ο Ναν απάντησε για το 77-76 με τον Σμιτς να κάνει το 79-76, χάνοντας μία βολή. Το επιθετικό ριμπάουντ το πήρε ο Ντόζιερ, κερδίζοντας και αντιαθλητικό φάουλ. Ο Αμερικάνος έβαλε τις δύο βολές (81-76), ο Σμιτς έκανε το 83-76 και ο Οσμαν το 83-79 στα 5 δευτερόλεπτα για το τέλος και ενώ ο Αταμάν είχε αποχωρήσει. Ο Τόμπσον με βολές σφράγισε τη νίκη της Εφές (85-79) με τον Σλούκα να γράφει το 85-82.