Λίγο πολύ το δεύτερο ματς της σειράς μεταξύ Παναθηναϊκού-Μακάμπι κύλησε όπως ακριβώς το περιμέναμε. Οι Ισραηλινοί μπήκαν πολύ πιο υποψιασμένοι, «διάβασαν» το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας και φρόντισαν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Από τη στιγμή που τα κατάφεραν και μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος, τα πάντα έδειχναν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όπως και κρίθηκε.

Από... δύο σουτ. Για την ακρίβεια από... τέσσερα σουτ! Δύο που μπήκαν και δύο που δεν μπήκαν! Αναφέρομαι στα εύστοχα τρίποντα του Ντέιβιντ Μπλου(θενταλ), ο οποίος έδωσε ψυχολογία στην Μακάμπι και την ώθηση για να πιστέψει στο «μπρέικ», όπως και στις δύο τελευταίες προσπάθειες του Παναθηναϊκού στην παράταση. Το τρίποντο του Διαμαντίδη που βρήκε σίδερο και το δεύτερο σουτ του Γιασικεβίτσιους, με το οποίο θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση. Και εδώ που τα λέμε ΕΚΕΙΝΟΙ ήταν που έπρεπε να πάρουν την τελευταία επίθεση στα χέρια τους.

Άσχετα αν δεν βρήκαν στόχο. Έτσι είναι το μπάσκετ. Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους «πράσινους» και καλούνται, πλέον, να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας στο Τελ Αβίβ κερδίζοντας (τουλάχιστον μία φορά) στη... φλεγόμενη Νόκια Αρίνα. Θεωρώ ότι έχουν όλα τα φόντα για να το πετύχουν και να επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ για το 5ο ματς της σειράς. Εκτός και δεν χρειαστεί και «καθαρίσουν» την πρόκριση στο Ισραήλ, κάτι που φαντάζει κομματάκι... αδύνατον!

Πάντως ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να κερδίσει δύο ματς σε διάστημα 48 ωρών. Άλλωστε είχαμε πει ότι το δεύτερο παιχνίδι θα ήταν το πιο δύσκολο της σειράς, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στο ζευγάρι Παναθηναϊκού-Μακάμπι. Το ίδιο δεν έγινε στην Τοσκάνη; Δεν έχασε η Σιένα το δεύτερο ματς, αν και είχε το πλεονέκτημα της έδρας; Ακόμα και στη Βαρκελώνη, η Ούνιξ έφτασε πολύ κοντά στο «μπρέικ» αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» το ματς στη Βαρκελώνη.

Ουσιαστικά τώρα ξεκινάει η σειρά για τον Παναθηναϊκό! Να μάθει από τα λάθη του ΟΑΚΑ και να παρουσιαστεί πανέτοιμος την επόμενη εβδομάδα για να... ανανκτήσει το πλεονέκτημα που κέρδισε στο ΤΟΡ 16. Κανείς δεν λέει ότι θα είναι εύκολα. Πόσω μάλλον όταν έχει να παίξει σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν είναι απροσπέλαστη. Όχι λόγω κόσμου, αλλά λόγω υλικού. Ναι, εντάξει. Καλή ομάδα η Μακάμπι, αλλά μην γελιόμαστε. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος. Πολύ καλύτερος για την ακρίβεια, ακόμα και φέτος, που (θεωρητικά πάντα) έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι.

Αν και η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι το... «καρμπόν» με τα ματς της προηγούμενης σεζόν μεταξύ Ολυμπιακού-Σιένα, δεν πιστεύω ότι η Μακάμπι μπορεί να μιμηθεί την ιταλική ομάδα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοιες καταστάσεις και ξέρουν πως να τις αντιμετωπίσουν. Ακόμα και όταν βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο. Γράφοντας αυτές τις αράδες, μου έρχονται στο μυαλό οι δηλώσεις του Ντόρον Τζάμσι στη συνέντευξη που παραχώρησε στο site μας. Ο θρύλος της Μακάμπι είπε χαρακτηριστικά ότι «η Μακάμπι μπορεί να κλέψει ένα παιχνίδι στην Αθήνα, όπως και ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει στο Τελ Αβίβ. Οπότε θα έρθει μία η άλλη και η πρόκριση ενδεχομένως να κριθεί στο ΟΑΚΑ όπου η ελληνική ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο».

Και συμφωνώ απόλυτα. Πέρσι, ίσως να ήταν πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Φέτος, όμως, η Μακάμπι δεν πείθει. Ακόμη και αν σημείωσε μια μεγάλη νίκη στην Αθήνα. Ήταν ένα ματς που οι Ισραηλινοί έπαιξαν στο 110% των δυνατοτήτων τους ενώ ο Παναθηναϊκός στο 50% με 60%. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και όπως ανέφερα και πριν δεν πιστεύω ότι η Μακάμπι του 2012 μπορεί να γίνει η Σιένα του 2011...

Σε αυτό ίσως να υπάρχει ένας ακόμα λόγος, αφού ο Ντέιβιντ Μπλατ θα πρέπει να βγάλει... λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε τρία σερί ματς!

Πηγή: Sentragoal.gr