Ντένβερ Νάγκετς: Ο Άνταμ Μάρες και ο Μπρένταν Βογκτ, δύο ρεπόρτερ της ομάδας του ΝΒΑ αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα Γιόνας Βαλαντσιούνας και στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

«Δεν πιστεύω πως οι Κινγκς ήξεραν ότι ο Βαλαντσιούνας ήθελε να σπάσει το συμβόλαιό του. Γιατί να τον δώσουν, αφού θα μπορούσαν να γλιτώσουν το συμβόλαιό του; Οι Νάγκετς σίγουρα δεν το ήξεραν και τον υπολογίζουν. Ο Βαλαντσιούνας λέγεται πως είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από ολόκληρο το συμβόλαιό του, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι για το Ντένβερ. Ποιος είναι ο λόγος να υπάρχουν συμβόλαια τότε;

Αν ελευθερωθεί ο Βαλαντσιούνας, θα δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο, όπου ο καθένας που δεν μπορεί να θέλει να πάει σε μια ομάδα θα πιέζει για να μπορέσει να αποδεσμευτεί. Είναι ένα θέμα συνολικό για το ΝΒΑ, όχι μόνο για τους Νάγκετς. Οι Νάγκετς δεν έχασαν τόσο τον Σάριτς με αυτή την ανταλλαγή, αλλά 4-5 μέρες στη free agency, που θα μπορούσαν να βρουν έναν άλλο αντικαταστάτη του Βαλαντσιούνας. Τώρα οι επιλογές τους είναι περιορισμένες, ίσως μόνο ο Χόρφορντ να είναι καλή επιλογή. Μου αρέσει ο Βαλαντσιούνας, αλλά δεν τον λατρεύω. Θεωρώ ότι ο Χόρφορντ ταιριάζει καλύτερα για αυτόν τον ρόλο. Παρότι είναι 39 ετών, είναι εξαιρετικός παίκτης και ιδανικός για να παίζει 15 λεπτά», τόνισαν.

«Στις ΗΠΑ αν κάποιος σε μισεί για κάτι που λες, λέει πως θα σε σκοτώσει. Κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού απείλησαν να με… βιάσουν. Είναι λίγο παράξενο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως οι θέσεις μου έχουν ως βάση τους Ντένβερ Νάγκετς», επισήμανε ο Άνταμ Μάρες.